Solidarnost Bjelopoljaca na djelu, uručen još jedan kontigent pomoć

Druga tranša pomoći za ugroženo stanovništvo Turske i Sirije, koju su građani Bijelog Polja prikupili u okviru humanitarne akcije, uručena je danas predstavnicma Medrese u Podgorici.

Naime, Opština Bijelo Polje i bjelopoljski Crveni krst, uz podršku Počasnog konzulata Republike Turske u Podgorici, pokrenuli su akciju solidarnosti za pomoć narodu Turske i Srije, koji su pogođeni razornim zemljotresima, u kojima je stradalo više od 20 hiljada ljudi.

„Nakon što je juče uručen prvi kontigent pomoći, već danas smo dopremili novu tranšu, tako da su Medresi u Podgorici isporučena četiri kombija pomoći sa toplom zimskom odjećom, ćebadima, kao i opremom za bebe“, saopštio je za Radio Bijelo Polje koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta, Mašan Živković.

On je zahvalio svim Bjelopoljcima koji su se priključili akciji, kao i Službi zaštite i spašavanja i kompaniji Wagen, koji su svojim vozilima dopremili pomoć.

„Bijelo Polje je još jednom pokazalo da je grad humanosti i solidarnosti, tako da pozivam sugrađane da nastavimo zajednički sa prikupljanjem pomoći, dostavljajući našem Crvenom krstu, ili uplatom na žiro račun i slanjem sms poruka na broj 15 888, kako bi pomogli unesrećenom stanovništvu Turske i Sirije“, poručio je Živković.

Napomenuo je da će iz Medrese pomoć biti dalje distribuirana.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:  Opštinska organizacija Crvenog krsta