Regionalna školska takmičenja počinju sjutra, Bjelopoljci spremni za nove sportske izazove (video)

Proteklih dana u Bijelom Polju održana su opštinska školska sportska takmičenja, a najbolji u odbojci, košarci, basketu, malom fudbalu, rukometu i šahu, plasirali su se na regionalna, koja počinju već sjutra, saopštio je koordinator za školski sport i profesor fizičkog vaspitanja, Aleksandar Fatić.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Fatić je istakao da su školska takmičenja i ove godine okupila veliki broj bjelopoljskih osnovaca i srednjoškolaca, koji su se borili za titulu najboljeg.

„Takmičenja su održana u pravoj sportskoj atmosferi i obilježila ih  fer-plej igra. Zaista sam jako zadovoljan i ponosan na sve naše sportiste, a posebno zadovoljstvo je bilo vidjeti osmijeh na njihovim licima nakon svakog trijumfa, kao i taj takmičarski duh i želju da ostvare što bolji rezultat. Veliku zahvalnost dugujem i svim mojim kolegama, koji su bili uključeni u organizaciju takmičenja, kao i Centru za sport i rekraciju, koji nam je pružio i finansijsku i tehničku podršku“, kazao je Fatić.

On je istakao da će pobjednici opštinskih takmičenja predstavljati bjelopoljski sport na regionalnim, koja počinju sjutra.

„Spremni smo i za regionalna takmičenja, koja počinju već sjutra. Imaćemo predstavnike u konkurenciji i srednjih i osnovnih škola i to u više sportskih disciplina, a nadamo se i medaljama, s obzirom da su naši učenici i ranijih godina ostvarivali zapažene rezultate“, naveo je koordinator za školski sport.

U malom fudbalu, u muškoj kategoriji, Bijelo Polje će predstavljati dječaci iz OŠ „Marko Miljanov“, dok su u ženskoj najbolje bile učenice OŠ „Dušan Korać“. Bjelopoljsku košarku i rukomet predstavljaće učenici OŠ „Risto Ratković“, rukomet dječaci iz OŠ ,,Marko Miljanov“, a djevojčice iz sutivanske škole ,,9.maj“. Na regionalnom takmičenju učestvovaće i odbojkaši iz OŠ ,,9.maj“, kao i odbojkašice iz škole ,,Marko Miljanov“, dok su šahisti iz njegnjevske škole ,,Pavle Žižić“.

U konkurenciji srednoškolaca Bijelo Polje će u malom fudbalu, basketu, rukometu i odbojci predstavljati učenici Srednje elektro-ekonomske škole, dok će se učenici Gimnazije “Miloje Dobrašinović” takmičiti u košarci, a gimnazijalke u odbojci.

“Raspored regionalnih takmičenja je već izašao, tako da će se sjutra u Pljevljima održati takmičenje  u košarci, basketu i šahu, dok će Bijelo Polje će biti domaćin nadmetanja u odbojci i malom fudbalu. Mi ćemo već u srijedu u Sali OŠ “Marko Miljanov” organizovati takmičenje u odbojci, koje startuje od 9 časova, a narednog dana ćemo pobjedničke ekipe sa opštinskik takmičenja u malom fudbalu dočekati u SC “Nikoljac”. Mi ćemo se potruditi da sve to organizujemo na pravi način, kako bi uživali i sportisti i publika, a naravno, najbolji neka pobijedi”, kazao je Fatić.

Istakao je i da se nada da će bjelopoljski učenici uspjeti da dođu i do državnog prvenstva.

“Prethodnih godina smo imali dosta uspjeha, bili smo najuspješniji grad sa sjevera, a potom i najbrojniji na državnom takmičenju, tako da i ove godine očekujem dobre rezultate”, dodao je koordinator za školski sport i profesor fizičkog vaspitanja.

Upravo ovakva takmičenja, kako je kazao Fatić, jako su važna  za promociju školskog sporta.

“Na ovaj način smo dodatno afirmisali školski sport i ukazali na važnost fizičkih aktivnosti i zdravih stilova života. Ovdje se svakako ne zaustavljamo, nastavljamo dalje da unapređujemo školski sport, pa ćemo i ove godine u martu organizovati mini ligu ‘Super đak’, a nadamo se da će i ovoga puta biti uspješna i da će okupiti veliki broj osnovaca”, poručio je Fatić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Video prenos: Ljilja Rabrenović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE