Članovi Bratstva pravoslavne omladine "Sveti kralj Milutin" donirali krv

Bratstvo pravoslavne omladine "Sveti kralj Milutin", u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje, organizovalo je danas akciju davanja krvi.

Ovoj akciji, koja je sprovedena u Kabinetu za transfuziju krvi bjelopoljske Opšte bolnice, odazvalo se preko dvadeset članova Bratstva pravoslavne omladine "Sveti kralj Milutin".

Potpredsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Goran Španjević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je akcija uspješno sprovedena, te da su obezbijedili 23 jedinice krvi.

“U kontinuitetu organizujemo ovakve akcije, tako da je ovo samo jedna u nizu ove godine. Zahvalni smo članovima bratstva ‘Sveti kralj Milutin’, a nadam se da će njihov primjer slijediti i ostali, posebno mladi ljudi, jer je to dobro za njihovo zdravlje, a tako ujedno mogu spasiti nečiji život”, istakao je Šapnjević.

On je napomenuo i da je u poslednje vrijeme Klubu dobrovoljnih davalaca stiglo više zahtjeva za obezbjeđivanje krvi.

“Čini se i da je korona ostavila posljedice, pa je, nažalost, sve više bolesnih, kojima je potrebna ova dragocjena tečnost, zato je važno da radimo na omasovljavanju dobrovoljnog davanja krvi”, dodao je Španjević.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE