,,Mladi da prate svoje snove i streme ka ciljevima“ (video)

Učenica prvog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ Anđela Grujić govorila je o srednjoškolskom obrazovanju, planovima i svim vannastavnim aktivnostima, u emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje.

Ona je tom prilikom kazala, da je zadovoljna početkom školovanja u bjelopoljskoj gimnaziji.

,,Bila sam dosta neodlučna koju ću srednju školu izabrati, a jedan od glavnih razloga što sam upisala baš Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović“ jeste taj, što sam smatrala da će mi pružiti široko  opšte obrazovanje i znanje iz više oblasti“.

Na pitanje kako uspijeva da uskladi vrijeme u školi sa svakodnevnim obavezama, Grujić je istakla da je ključ svega u dobroj organizaciji.

,,Imam veliki broj aktivnosti prije i poslije škole, imam planere koji mi pomažu da uskladim vrijeme. Dnevno izdvojim od dva do tri sata za učenje, a kada se pripremam za  testove i kontrolne zadatke, onda i više“, navodi Grujić u emisiji ,,Kreativci“.

Član je Pronine ljetnje škole i Ljetnje škole programiranja na Univerzitetu Donja Gorica.

Pohađala je likovne radionice ,,Papir, kamen stećak“ u okviru projekta ,,Poruke iz prošlosti“ , kao i radionice Medijske pismenosti.

,,Bilo je zaista divno, prijavila sam se preko instagram stranice Radija Bijelo Polje. Radionice o medijskoj pismenosti i dalje traju, tu smo dosta naučili o tome kako da prepoznamo lažne vijesti i dezinformacije i prikupili smo dosta znanja iz te oblasti. Kada su u pitanju likovne radionice, na njima sam upoznala dosta drugara, društvo je bilo izvanredno, naučila sam dosta o stećcima, o mjestima gdje se oni nalaze i to mi je  dragocjeno iskustvo“, dodaje Anđela.

Pohvalila se  i kursom  italijanskog jezika.

,,Jezike volim i idu mi od ruke, pa mi nije teško da ih savladam. Još uvijek nijesam članica sekcija u školi, više sam posvećena ocjenama i učenju, ali se nadam da ću se uskoro priključiti jednoj od njih“, istakla je Grujić u emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje.

Pored svih aktivnosti koje obavlja, Anđela je i članica Odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo“.

,,Treniram odbojku dvije godine, a odlučila sam se za ovaj sport jer sam smatrala da je zaista lijep kako za dječake, tako i za djevojčice. Važan je za rast i razvoj, bolje zdravlje, i uvijek mi je odbojka bila na vrhu liste“, pojasnila je Grujić.

Najljepše uspomene, kaže Anđela, nosi iz Osnovne škole ,,Dušan Korać“, a po završetku je i proglašena za đaka generacije.

,,Podršku mi je uvijek pružala moja porodica, i svaki put kada sam imala neku nedoumicu njih sam pitala  za savjet. Naravno, podrška nije izostala ni od mojih nastavnika i drugara. Taj period u osnovnoj školi pamtim samo po lijepim stvarima“, ističe ona.

U budućnosti bi, kaže, voljela, da se bavi medicinom ili matematikom, a  mladima je savjetovala da prate svoje snove i streme ka ciljevima.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić