Objavljen Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme

Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Ministarstvom finansija uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji I socijalnom preduzetništvu”, koji će biti finansiran iz IPA II – Godišnjeg akcionog programa za Crnu Goru za 2020. godinu- Podrška pametnom i inkluzivnom rastu-zapošljavanje i socijalna inkluzija.

Dodjelom i sprovođenjem grant ugovora, odnosno ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, planirana je podrška projektima koji će unaprijediti pružanje socijalnih usluga u zajednici, uključujući i podršku inovativnim socijalnim uslugama, sa posebnim fokusom na deinstitucionalizaciju.

Takođe, biće podržani projekti za zapošljavanje, sa posebnim fokusom na  „teže zapošljive“ kategorije u društvu, kao što su korisnici socijalnih davanja, žene, niskokvalifikovani nezaposleni, osobe sa invaliditetom i mladi, kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje, kao i koncept socijalnog preduzetništva u Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost grant šeme je 2.705.882,35 EUR.

Aplikacioni paket  sa Upustvom za podnosioce predloga projekata dostupan je na internet stranici:   https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome .

Rok za dostavljanje projektnih predloga je ponedeljak, 5. decembar  2022. godine.

Za opštinu Bijelo Polje info sesija planirana je za srijedu, 16. novembra, 2022. godine.

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Dulović