Crveni krst obezbijedio invalidska kolica za sedam lica sa invaliditetom

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i američkom humantarnom organizacijom LDS Charities, obezbijedila je invalidska kolica za sedam lica sa invaliditetom sa područja bjelopoljske opštine.

Invalidska kolica već su uručena licima koja koriste ovaj vid pomogala, a koja će im, kako je kazao kliničar Miško Karadžić, umnogome olakšati život i funkcionisanje.

“Opštinski Crveni krst već dugi niz godina uspješno realizuje projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica i drugih pomagala pojedincima kojima je takva vrsta podrške potrebna. Samo tokom ovog mjeseca uručili smo sedmoro invalidskih kolica, koja će umnogome doprinijeti boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom, njihovom odlazaku kod ljekara, boravaku napolju, u prirodi i slično", kazao je Karadžić.

On je napomenuo da imaju obučene predstavnike koji će odradti precizna mjerenja i prilagoditi kolica pojedinačnom korisniku.

“Na taj način sve osobe su u prilici da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju”, rekao je Karadžić, napominjući da su svim korisnicima u na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider i aktivna koja su namijenjena aktivnijim osobama koje dosta vremena provode vani.

Iz opštinskog Crvenog krsta su pozvali sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave, kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom.

Izvor: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst: Sanja Dulović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE