Prebiračević: I u ovu sezonu ulazimo bez rezultatskog pritiska, ali se nadam plasmanu u Play off i u polufinale Kupa

Odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva spremno dočekuju novu sezonu, koja će, kako je najavljeno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, startovati 15. oktobra.

S obzirom na mlad sastav ekipe, koju čine uglavnom Bjelopoljci, i ovu sezonu u klubu smatraju razvojnom, ali trener Darko Prebiračević očekuje plasman u Play off i u polufinale Kupa.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Prebiračević je kazao da su uspjeli da kvalitet treninga, ali i uslova za rad, podignu na jedan viši nivo, te vjeruje da će to uticati i na bolji rezultat.

„S obzirom da smo zadržali gotovu cijelu ekipu od prethodne sezone, napravili smo trogodišnji plan, tako da i ovu sezonu doživljavamo kao razvojnu, bez rezultatskog pritiska i nekih visokih plasmana. Ipak, u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobijedimo, a uz dobru igru i sve što smo pokazali u dosadašnjim kontrolnim utakmicama, vjerujem da rezultat neće izostati. Ja bih lično bio zadovoljan plasmanom u Play off i polufinale Kupa, ali pored seniorskog takmičenja, svakako su nam vrlo važna i omladinska prvenstva, jer su i ona sastavni dio tog razvojnog puta“, istakao je trener Prebiračević.

U prvom kolu Superlige odbojkaši Jedinstva dočekuju ekipu Galeba, a Prebiračević očekuje kvalitetnu utakmicu.

„Ekipa Galeba je negdje po uzrastu, kvalitetu i iskustvu jako približna našoj, tako da očekujem zanimljiv meč, a uz podršku naše publike, mislim da bi na odličan način mogli da otvorimo ovu sezonu“, kazao je trener OK Jedinstvo.

Podsjetio je da su sa pripremama krenuli već polovinom avgusta, kada je u fokusu bio rad sa mlađima, dok su 29. zvanično otpočeli trenažni proces za novu sezonu.

„Već sada mogu da kažem da smo napravili jedan dobar posao što se tiče priprema, uigravanja ekipe, a u ovom finalnom periodu ostaju te finese, tako da se nadam da ćemo do te prve utakmice sve kompletirati i da će to izgledati onako kako smo zamislili. Mi smo sa pripremama počeli sredinom avgusta, a cilj nam je bio da taj početni dio odradimo sa mlađima, jer u sastavu imamo kadete, čak i pionire, tako da smo tek 29. avgusta zvanično krenuli svi sa pripremama. Dakle, više od mjesec dana smo svi na okupu, radimo vrlo kvalitetno, odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica, turnir, tako da sam vrlo zadovoljan“, kazao je Prebiračević.

Napomenuo je da su već potpisali i profesionalne ugovore sa nekoliko igrača, a stigla su i dva pojačanja sa strane.

„Imamo jako mladu ekipu sa puno potencijala i zato smo željeli da sve te momke zadržimo u klubu, tako da smo sa onima, sa kojima smo i  imali dugoročne planove, potpisali ugovor. Tako da su Milan Rovčanin i Stefan Femić, kao i Nikola Đurović, koji je dvije godine mlađi i kojeg tek očekuje ugovor, još naredne tri godine kod nas. Naravno, ne bih  zapostavio ni ostale mlađe momke, koji takođe daju veliki doprinos našem klubu, a moram saopštiti da su u naš tim stigli i Srđan Petrović iz barskog Galeba, kao i  Vladan Stojanović iz nikšićke Sutjeske. Dakle, na  svim pozicijama imamo kvalitetne dječake, momke sa puno potencijala, sada nam preostaje da radimo, da svi individualno napreduju, ali da napredujemo i kao tim“, naglasio je trener bjelopoljskih odbojkaša.

Pored kontrolnih mečeva, Prebiračević je kazao da je sjajna uvertira za novu sezonu bio i turnir „Trofej Bijelog Polja“.

„Čini mi se da smo opravdali očekivanja u tehničkom i organizacionom smilu, ali i u tom igračkom dijelu, jer smo uspjeli da dođemo do finala, u kojem smo na kraju poraženi od favorizovane ekipe Novog Pazara. Uprkos tom porazu, opšti utisak nakon turnira je zaista odličan, okupili smo kvalitetne ekipe, igrala se sjajna odbojka, mečevi su bili zanimljivi, a mi ćemo uradti sve da naš klub vratimo na te stare staze i da Bijelo Polje opet bude mapirano kao grad gdje se igra kvalitetna odbojka“, poručio je on.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija, audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE