Opština obezbijedila plac za izgradnju stambene zgrade za penzionere

Lokalna samouprava obezbijedila je plac za izgradnju stambene zgrade za penzionere, a u pripremi je i senior kartica koja će im omogućiti dodatne povoljnosti, saopštio je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

„Lokalna samouprava nastaviće da se zalaže za bolje sjutra naših penzionera koji su ujedno jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, vjerujući da je društvo dužno da im obezbijedi mirnu i dostojanstvenu starost”, istakao je predsjednik Smolović.

On se juče razgovarao sa predstavnicima Udruženja penzionera Bijelog Polja, na čelu sa Milanom Minićem, o ključnim problemima sa kojima se susreću pripadnici treće dobi u našem gradu, kao što su niske penzije i neriješena stambena pitanja.

Predsjednik Smolović je tom prilikom istakao da je saradnja Opštine Bijelo Polje i Udruženja penzionera dobra, jer zajedno dijele isti cilj, a to je da penzioneri žive u boljim uslovima.

"Ovo udruženje koje ima 6000 članova pokazuje veliku brigu za status penzionera, a mi smo tu u domenu mogućeg da pomognemo u ostvarivanji tog cilja", naveo je Smolović.

Predstavnici Udruženja penzionera Bijelog Polja iskazali su zahvalnost za podršku koju dobijaju od Opštine na čelu sa predsjednikom Smolovićem, uz uvjerenje da će status ove populacije biti bolji sa rješavanjem stambenih pitanja među kojima ima 80 penzionera koji su podstanari, ali i sa povećanjem minimalne penzije.

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Dulović