Babača: Nadamo se brzom izlasku iz rezultatske krize (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Nakon osam odigranih kola, fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva France poslednji su na tabeli MeridianBet Prve crnogorske lige, sa samo pet osvojenih bodova.

Oni su i juče poraženi na svom terenu od Dečića iz Tuzi, rezultatom 1:2, što je peti poraz bjelopoljskog tima ove sezone.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, pomoćni trener Jedinstva France, Sead Babača, kazao je da žale zbog izgubljenog meča,  jer su po prikazanoj igri, posebno u prvom poluvremenu, zaslužili bar jedan bod.

„Mislim da smo odigrali najbolje poluvrijeme u ovoj sezoni, međutim, to nije bilo dovoljno da uzmemo čak ni bod. Dominirali smo u prvom poluvremenu i onemogućili protivniku da razvije neku svoju igru po kojoj je prepoznatljiv i zahvaljujući kojoj je u ovom trenutku na prvom mjestu na tabeli. Međutim, neke situacije nijesmo uspjeli da riješimo na najbolji način, da postignemo gol i eventualno povedemo, te smo, spletom nekih nesrećnih okolnosti pimili gol u nadoknadi prvog poluvremena i tako na pauzu otišli malo nervozni. Drugi gol je došao već u prvim minutima drugogog poluvremena, a iako smo uspjeli i poslije toga da se vratimo u igru, postignemo i gol, uzalud smo napadali i stvarali nove šanse, jer ih nijesmo realizovali do kraja“, kazao je trener Babača.

Nakon pet poraza, dva remija i samo jednog trijumfa, prema riječima Babače, igrači su „pali“ i na psihičkom planu, a nedostaje im i bolja završnica.

„Glavni problem naše ekipe u ovom trenutku je taj psihološki momenat, jer smo izgubili dosta bodova u nadoknadi utakmica. Takođe, očigledno je da imamo problem i sa samom završnicom i stvaranjem šansi, uprkos dobroj igri u polju. U ovih osam utakmici postigli samo samo šest golova, od kojih su dva iz jedanaesterca, što negdje i potrvđuje ovu priču. Činjenica je da se nalazimo u toj rezultatskoj krizi, imamo premalo bodova u odnosu na igru koju prikazujemo iz meča u meč, ali se nadam da ćemo uspjeti to da prevaziđemo dobrom analizom i pripremama za nove utakmice“, istakao je pomoćni trener Jedinstva France.

Iako su u klubu nezadovoljni bodovnim saldom, Babača se nada brzom izlasku iz rezultatske krize.

„Smatram da nas jedna pobjeda, a to može biti već u sledećem kolu protiv Rudara iz Pljevalja, može podići na tom psihološkom planu. Potom, kada krenu bolji rezultati, mislim da nas niko ne može zaustaviti, jer smatram da imamo kvalitet, što smo pokazali i u dosadašnjem dijelu prvenstva, iako stanje na tabeli to i ne govori. Uzdamo se i u tu sportsku sreću, koja nas definitivni nije pratila na prethdonim mečevima, a tu je naravno i podrška sjajnih Ultrasa, koji su uz nas i kada gubimo i zausta im hvala na tome“, kazao je Babača u emisiji „Sportski magazin“.

Komentarišući stanje na tabeli MeridianBet Prve crnogorske lige, Babača je kazao da su Jezero i Arsenal najprijatnije iznenađenje ove sezone.

„Jezero je u prošlom kolu protiv Iskre primilo gol u 90. minutu, inače bi nedjelju dana bili na prvom mjestu. Juče su opet uzeli bod Budućnosti  i  sada su na dva boda od prvog mjesta, tako da su definitivno sa onakvim igračkim kadrom i budžetom najprijatnije iznenađenje. Takođe, tu je i Arsenal, koji se odlično snašao i osvojio već 12 bodova. Sa druge strane, ove sezone su najneprijatnije iznenađenje Iskra i Mornar, koji je imao indicije i da napadne Evropu, a sada je osmi na tabeli“, prokomentarisao je Babača.

Osvrnuo se i na Kup Crne Gore, napominjući da se Jedinstvo plasiralo u četvrtfinale.

„Plasman među osam najboljih izborili smo pobjedom protiv ekipe OFK Mladost DG, rezultatom 3:1. Za sada nije poznat datum održavanja četvrtfinalnih utakmica, još uvijek nije bio ni žrijeb, ali nadamo se dobrom rezultatu, jer imamo informaciju da se i u četvrtfinalu igra na jedan meč. Ako dođemo do polufinala, tu je već sve otvoreno, jer imaju dvije utakmice, što je mnogo teže. Ali ovo je fudbal, sportski je nadati se i vjerovati u što bolji rezultat“, poručio je Babača.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević