Počela nova školska godina, bjelopoljski đaci opet u klupama

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Nova školska godina počela je danas u Crnoj Gori, pa su i bjelopoljske škole otvorile vrata svojim učenicima.

Bjelopoljski đaci ponovo su u klupama, nakon perioda oko korona virusa, a sve osnovne škole danas su održale i prozivku đaka prvaka.

Direktorica OŠ ,,Marko Miljanov“, Tatjana Damjanović, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazala da je ove godine upisano 80 đaka prvaka, a jedan u područnom odjeljenju u Banjem Selu.

,,Prvake smo podijelili u četiri odjeljenja, i ovaj broj je značajniji u odnosu na prošlu godinu. Djeca su zadovoljna, i poslije kovid situacije koja nas je zadesila vraćamo se u normalne tokove. Čas će trajati 45 minuta. Za prvake imamo preporuke od Zavoda za školstvo koje se godinama upražnjavaju, da u prvoj sedmici imaju po jedan čas, u drugoj dva, trećoj tri, i četvrtoj sedmici četiri časa, tada se uključuje i nastava engleskog jezika“, istakla je direktorica Damjanović, i poželjela srećan početak nove školske godine.

Uvjerena je da će i ova generacija biti veoma uspješna.

,,Očekujemo da su ovdje naši budući doktori, inženjeri i pravnici“, naglasila je ona.

Učiteljica u OŠ ,,Marko Miljanov“, Olivera Drašković obratila se prisutnim đacima i roditeljima, i prvacima poželjela da budu ponos ove škole.

,,Nadam se da će vam školovanje biti najljepši dio vašeg djetinjstva. Dragi roditelji, budite im najveća podrška, a mi učitelji ćemo se truditi da im svaki dan proveden u školi bude ugodan, pun ljubavi, prijateljstva i sjajnih rezultata. Srećno dragi prvaci“, naglasila je Drašković.

Za početak nove školske godine spremni su i u Osnovnoj školi ,,Risto Ratković“. Direktor ove obrazovne ustanove, Sreto Pavićević, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da se raduju ponovnom susretu sa učenicima.

,,Nadam se da smo se svi lijepo odmorili tokom raspusta, i da možemo puni elana da krenemo u sticanje novih znanja. Učenicima bih poručio da budu vrijedni, radni, da slušaju nastavnike i roditelje“, naglasio je Pavićević, čestitajući početak nove školske godine.

Ove godine, prema riječima Pavićevića, upisana su 44 prvaka.

,,Zadržali smo neki trend od ranijih godina da upisujemo po dva odjeljenja prvog razreda. Nastava će se izvoditi 45 minuta, nemamo ograničenja za broj časova koje držimo u toku jednog dana. Dobro je što je konačno cijela epidemiološka situacija iza nas, što se vraćamo u učionice i održavamo časove u punom trajanju i bez briga koje su nas pratile u prethodnom periodu“, naveo je direktor OŠ ,,Risto Ratković“.

I učenici OŠ ,,Vladislav Sl. Ribnikar“ spremno dočekuju novu školsku godinu. Direktor te ustanove, Saša Božović, svim učenicima i nastavnom osoblju poželio je uspješan početak nove školske godine.

,,Imamo ove godine tri odjeljenja prvog razreda, upisana su 62 đaka prvaka, pa smo i formirali odjeljenja. Danas je održan prvi čas, dok sjutra nastava počinje po ustaljenoj proceduri“, dodao je Božović.

Kazao je da su učenicima danas podijeljeni i udžbenici.

 Podsjetimo, učenici Osnovne škole ,,Dušan Korać", zbog radova na izgradnji nove školske zgrade, danas nastavu započinju u drugim školama sa područja Bijelog Polja. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Radio Bijelo Polje, OŠ ,,Vladislav Sl. Ribnikar", OŠ ,,Risto Ratković"