,,Nagrade za brzo računanje motivacija da više napredujem” (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Polaznica škole ,,Malac genijalac”, talentovana Elmina Kolić osvojila je prvo mjesto na Olimpijadi mentalne aritmetike –koja je održana nedavno u Zagrebu.

Kolić se takmičila u kategoriji SOROBAN, a prva nagrada stigla je nakon državnog prvenstva, na kojem je proglašena za najbolju aritmetičarku u Crnoj Gori.

Tim povodom Elmina je bila gošća u emisiji ,,Milenijalci”, Radija Bijelo Polje, i putem zoom aplikacije govorila je o utiscima sa takmičenja, naglasivši da joj osvojene nagrade daju motivaciju za dalje napredovanje.

,,Na takmičenju u Zagrebu je bila veoma jaka konkurencija, čak je učestvovalo preko 400 djece. Zahvaljujući dobroj pripremi sa profesorom Kolićem stigla je i nagrada, donekle, jesam očekivala, ali ne baš prvu. Bila sam jako srećna i uzbuđena, ovo mi je podstrek da nastavljam dalje”, navela je Elmina.

Podsjetimo, Bijelo Polje i Crnu Goru predstavljali su malci genijalci - Elmina Kolić, Klara Fatić, Hilmo Franca, Murat Erović i Mina Hasanović, uz mentorstvo profesora metalne aritmetike, Emila Kolića.

Školu ,,Malac genijalac” Elmina pohađa od februara ove godine.

,,Bilo mi je zanimljivo, i htjela sam da pokušam, naravno, sada vidim da nijesam pogriješila. Na početku je izgledalo baš teško, gledajući druge kako računaju brzo, djelovalo mi je kao da ja nikada to neću naučiti, ali suprotno, uz rad i trud sve se može postići”, dodaje Kolić u emisiji ,,Milenijalci”.

Ona je pojasnila da u školici ,,Malac genijalac” pored brzog računanja, stiču i vještine za bolju pažnju i koncentraciju.

Elmina je završila četvrti razred Osnovne škole ,,Dušan Korać” sa odličnim uspjehom, a već više od pola godine trenira odbojku u bjelopoljskom klubu ,,Jedinstvo”.

Uz dobru organizaciju, kaže Elmina, sve obaveze se mogu završiti u predviđenom roku.

Savjetovala je svoje vršnjake da ne odustaju od svojih snova, da vjeruju u sebe i budu uporni.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Prt/scr

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

Video obrada i montaža: Vladimir Jelić