Predstava ,,Danilo” sjutra u KIC-u ,,Budo Tomović”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 Melodrama Bjelopoljskog pozorišta ,,Danilo”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće izvedena na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, u petak, 8. jula.

Predstava će biti odigrana od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Ovaj komad Koprivice igran je u prvobitnoj verziji u Bjelopoljskom pozorištu prije dvanaest godina, kada je osvojio najveće nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima.

Ove godine, uz obnovljeni ansambl i drugačija rediteljska čitanja, predstava je premijerno izvedena u Centru za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo” u Bijelom Polju u maju, a potom 10. juna na svečanom otvaranju 51. Festivala dramskih amatera Crne Gore, na kojem je i trijumfovala. Uz to, Slađana Bubanja Merdović je proglašena za najbolju glumicu Festivala, Predrag Vukojević za najboljeg glumca, a Jusuf Bajramspahić je dobio nagradu za najboljeg epizodistu.

I povodom trijumfa na Festivalu Koprivica je istakao da bjelopoljski ansambl ima iskusne glumce, koji daleko prevazilaze amaterske okvire, što je bio i pravi preduslov za stvaranje zaokruženog pozorišnog čina.

Direktor Centra za kulturu, prof. Milko Kovačević, istakao je da se predstavom ,,Danilo” želi dati dalji doprinos razvoju amaterskog teatra u Crnoj Gori, uz nastojanja da Bjelopoljsko pozorište konačno dobije profesionalni status.

U predstavi igra iskusna ekipa: Slađana Bubanja Merdović, Jusuf Bajramspahić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović i Nela Terzić, uz mlade nade, Mihaila Drobnjaka, Milicu Jeremić i Saru Kurgaš.

Dizajn svjetla potpisuje Vlado Tomović, a scenografiju, dizajn zvuka i izbor muzike Milivoje Mićo Kovačević.

Predstavom Bjelopoljskog pozorišta biće svečano otvoren i 65. Festival festivala u Trebinju 20. jula, na kojem se tradicionalno takmiče najbolje predstave zemalja regiona sa eks-ju prostora.

Saopštenje i foto: JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”

Tekst objavila: Eldina Bećirović