"EU Kutak" promovisan u Bijelom Polju, građane informisali o benefitima ulaska Crne Gore u EU

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Predstavnici nevladine organizacije Multimedial Montenegro promovisali su danas na gradskom trgu projekat  „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“, koji se realizuje u cilju informisanja građana, posebno mladih, o benefitima ulaska Crne Gore u EU.

Na postavljenim info-pultovima građani su mogli da se informišu o svim aktivnostima ovog projekta, ali i da dobiju promotivni materijal o EU integracijama.

„Organizovali smo danas i kviz ’EU na dlanu’ putem mobilne aplikacije, a pobjednicima kviza su obezbijeđene i prigodne nagrade. Takođe, kroz izložbu fotografija smo prezentovali i sve projekte koje smo realizovali, a koje je finansirala EU“, kazala je Seida Džafić, programski menadžer u NVO Multimedijal Montenegro.

Dažfić je istakla i da realizacijom ovakvih aktinosti žele da i Bjelopoljke i Bjelopoljce podstiču na građanski aktivizam i volonterizam.

„A izuzetno nam je drago što su građani, ne samo Bijelog Polja, već i ostalih opština sa sjevera Crne Gore, posjetili prostorije EU kutka i informisali se o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i uzeli učešće u dijalozima i debatama koje su od društvenog značaja“, dodala je Džafić.

Projekat  „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“ promovisan je uz nastup Akustične terapija i mlade Bjelopoljke Hane Mulić.

Autorka i foto: Sanja Dulović