Kroz projekat ,,Ravnopravni u zajednici“ biće zapošljeno osam OSI (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Projekat ,,Ravnopravni u zajednici“ koji sprovode DOO ,,Promobil“ i DOO ,,Trafomont“, doprinijeće destigmatizaciji lica sa invaliditetom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

U okviru projekta biće zapošljeno osam lica sa invaliditetom, dok će nakon realizacije projekta tri OSI sklopiti ugovor o radu na period od najmanje devet mjeseci.

Koordinatorka projekta u ime firme ,,Promobil“, Branka Prebiračević, kazala je da je cilj projekta, smanjenje socijalne isključenosti lica sa invaliditetom kroz promociju njihovih mogućnosti, osposobljavanja za nova zanimanja i vještine, otvaranje i opremanje novih radnih mjesta, čime će se, kaže, stvoriti uslovi za zapošljavanje.

,,Dva lica sa invaliditetom biće prodavci mobilne telefonije i bijele tehnike, tri lica administrativni radnik-kalkulant, jedan pomoćnik instalatera rasvjete, i jedna OSI rbiće angažovana na poslovima servisera štampača i tonera. Plan je da se svi učesnici projekta osposobe kroz Mjeru definisanu pozivom osposobljavanja za rad kod poslodavca na radnim mjestima, sa smanjenim stepenom složenosti radnih zadataka i svih osam učesnika će raditi kod projektnih partnera polovinu trajanja projekta“, dodala je Prebiračević.

Viša savjetnica za rad sa poslodavcima u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac, kazala je na današnjoj konferenciji da je Zavod za zapošljavanje prepoznao rezultate koji će biti postignuti realizacijom ovog projekta, i odobrio sredstva za finansrianje.

,,Izvođač na ovom projektu ima iskustva sa realizacijiom, tako da ne sumnjam u uspjeh. Zavod za zapošljavanje će i u budućem periodu podržavati sve one projekte koji imaju za cilj zapošljavanje i uključivanje lica sa invaliditetom. Očekujem uspješnu saradnju“, istakla je Rakonjac.

U ime firme ,,Trafomont“ koja se bavi dekoracijom enterijera i eksterijera, obratila se Ivona Obradović, koja je kazala da su prvi put zastupljeni projektom, te da će se, kaže, osloniti na iskustva partnera.

,,Mi ćemo dati sve od sebe da se ovaj projekat sprovede na najbolji način.Od ukupno osam lica koliko ih je uključeno u okviru projekta, četvoro će biti angažovano kod nas u firmi. Svim naporima ćemo dati podršku implementaciji projekta, i vjerujem da ćemo unaprijediti ambijent za zapošljavanje lica sa invaliditetom“, naglasila je Obradović.

Danko Prebiračević iz firme ,,Promobil“ je kazao da u njihovoj firmi već imaju zapošljena lica sa invaliditetom.

,,Trudićemo se da realizujemo projekat na najbolji način, da obučemo lica, i kasnije da ih zaposlimo. Biće nam drago da budu u našem timu“, naglašava Prebiračević.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović