Formiran Savjet za razvoj preduzetništva mladih

Na inicijativu predsjednika Opštine Petra Smolovića, danas je formiran Savjet za razvoj preduzetništva mladih koji će biti svojevrsna veza između preduzetnika i organa lokalne samouprave.

Predsjednik Smolović je kazao da je cilj podizanje nivoa komunikacije i kreiranje ambijenta koji će doprinijeti unapređenju biznis ambijenta u Bijelom Polju.

“Misija je da razvijamo društveno preduzetništvo kod mladih, što je koncept vođenja biznisa sa jasnim uticajem na zajednicu, odnosno probleme koje treba rješavati, kao što su nezaposlenost, biznis barijere ili nedostake u lokalnim propisima”, rekao je Smolović na predstavljanju ideje formiranja Savjeta.

Savjet čini oko 50 mladih preduzetnika koji vode sopstvene ili porodične biznise.

"Kroz Savjet za ekonomski razvoj imamo priliku da čujemo potrebe i zahtjeve najvećih firmi iz našeg grada, dok formiranjem Savjeta za razvoj preduzetništva mladih dobijamo tijelo koje će se baviti postojećim stanjem, ali i kreiranjem vizije razvoja preduzetništva na lokalnom nivou" - istakao je Smolović.

Mladi preduzetnici su pozdravili inicijativu Opštine Bijelo Polje i iznijeli svoje viđenje razvoja grada, kao i predloge za unapređenje biznis ambijenta. Već na narednoj sjednici će se konkretizovati neki od predloga, a koji su se odnosili na pokretanje organizaciju Sajma poljoprivredne mehanizacije, studijskih posjeta influensera iz regiona radi promocije turističkih i drugih potencijala grada. Takođe, razmatraće se i mogućnost za budžetsku podršku inovacijama i stvaralaštvu mladih preduzetnika.

tekst i foto: bijelopolje.co.me