Enidina "čarolija ukusa“ nikoga ne ostavlja ravnodušnim (audio)

Teška životna priča, sugrađanku Enidu Omerhodžić natjerala je da se posveti pripremanju zdrave hrane i najukusnijih delicija, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Nekoliko godina unazad, Enida svoje kulinarsko umijeće dijeli sa pratiocima u okviru instagram profila @carolijaukusa, promovišući tako važnost zdrave ishrane.

U telefonskom razgovoru u emisiji ,,Vrijedne ruke“, Radija Bijelo Polje, Omerhodžić je kazala da je ideja da svoje sposobnosti predstavi široj javnosti došla spontano.

,,Na nagovor prijateljica otvorila sam instagram profil, ali ljubav prema kulinarstvu gajim od malena. Uvijek sam voljela da gledam mamu kako priprema hranu, i vremenom se ta ljubav još više razvila. Nažalost, desio mi se zdravstveni problem zbog kojeg sam imala ružnih i mračnih misli, poželjela sam da izađem iz svega toga. Otvaranje instagram profila o kulinarstvu, bio je bijeg od svih tih negativnih stvari koje su mi se dešavale. Odavno gajim i ljubav prema fotografiji, a s obzirom na to da sam novinarka po profesiji,  sve te tri ljubavi spojila sam u jedno“, priča Omerhodžić.

Enida sa posebnom pažnjom priprema jela sastavljena od zdravih namirnica.

,,Pravim sirove, veganske torte, nepečene, one su mi i izgledom bile najprivlačnije, pa sam se i opredijelila za spremanje takvih delicija, ne samo torti, već i sitnih kolača. Najviše sam posvećena pripremanju jela bez šećera, ili su u pitanju zdrave verzije šećera, a pored toga pripremam i slana jela, čak i ona tradicionalna koja uvijek korigujem“, istakla je Enida u emisiji ,,Vrijedne ruke“.

Brojne fotografije na instagram profilu dokazuju da ova mlada Bjelopoljka veliku pažnju posvećuje dekoraciji jela.

,,Volja je najbitnija za sve, pa tako i u kulinarstvu, ona je presudna u svemu. Uživam u dekorisanju hrane, i dosta pažnje posvetim samom aranžiranju bilo koje vrste delicija. Mnogo mi znači da sve bude lijepo servirano, lijepo za oko, i nakon toga ukusno“, objašnjava Enida.

Mnogi ovu hrabru sugrađanku nazivaju heroinom, a brojni životni problemi natjerali su je da vodi zdrav način života.

,,Oduvijek sam se trudila da se zdravo hranim, izbjegavam veliki unos šećera, ali je upravo moja bolest bila prekretnica da se još zdravije hranim i posvetim zdravim stilovima života. Smatram da ne treba čekati da nam se desi nešto ružno kao opomena, već da učimo našu djecu od malena da treba da potenciraju zdrave stilove života“, ističe Enida.

Najavila je da za svoje pratioce i sugrađane ima mnoštvo kulinarskih ideja, koje će uskoro i objaviti na svom instagram profilu @carolijaukusa.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: privatna arhiva

Audio obrada: Sanida Kajević