Milićević: Emotivno sam vezana za džudo (video)

Helena Milićević džudistkinja kluba ,,Jedinstvo“, u emisiji ,,Milenijalci", Radija Bijelo Polje, kazala je da je emotivno vezana za ovaj sport. Ljubav prema džudou naslijedila je od oca, te je odrastajući uz njega zavoljela ovaj plemeniti sport. 

U emisiji ,,Milenijalci“, koja se emituje putem zoom aplikacije, govorila je o nedavno održanom takmičenju u Bosni i Hercegovini, sa kojeg je odnijela zlatnu i srebrnu medalju. Helena je kazala da su utisci sa takmičenja lijepi.

,,Takmičila sam se u kategoriji do 36 kg, na početku jeste bilo teško, ali imala sam veliku želju da dođem do medalje, što se i ostvarilo. Uvijek  sam uporna da postignem dobar rezultat“, iskrena je ona.

Zbog trenutne situacije oko korona virusa  džudisti Jedinstva nijesu imali takmičenja već godinu dana.

,,Zbog ne održavanja takmičenja, ja sam jedva čekala da se pojavim u Bosni, i predstavim klub u najboljem svijetlu. Konkurencija je bila jaka u mojoj kategoriji, ali sa starijima je bilo dosta teže“, prisjeća se Milićević, i dodaje da trenira radnim danima do 2 sata dnevno.

Kazala je da nekada treniraju u prirodi, a većinom u fiskulturnoj sali.

,,Kada obavljamo treninge u prirodi tada trčimo, dok u sali radimo tehnike i kondicije. Ovim putem bih pozvala sve oni koji su zainteresovani da nam se pridruže u klubu“, ističe Helena.

Navela je da ih trener obično savjetuje da se nikada ne plaše borbe.

U emisiji ,,Milenijalci“, Helena je otkrila da u slobodno vrijeme uči, i druži se sa prijateljima. Odlična je učenica OŠ ,,Nedakusi".

 

 

 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović
 
Foto: prt/scr
 
Audio obrada i montaža: Sanida Kajević 
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.