Velika akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, od 24. maja do 7. juna

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, u saradnji sa partnerima, zbog nestašice svih krvnih grupa, organizuje veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi, u periodu od 24. maja do 7. juna.  

Iz te organizacije uputili su apel dobrovoljnim davaocima krvi i svima koji bi željeli da to postanu da se jave u Kabinet za transfuziji krvi Opšte bolnice Bijelo Polje, radnim danima od 09-13časova, u periodu od 24. maja - 07. juna, kako bi pomogli u obezbjeđivanju dovoljne količine krvi sugrađanima kojima je to neophodno.

,,Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi. Svjedoci smo poslednjih dana da sve veći broj porodica apeluje da je njihovim članovima potrebna ova dragocjena tečnost, te je važno učešće svih. Klub i opštinski Crveni krst su samo u posljednjih par dana obezbijedili preko 30 jedinica krvi namjenskog davanja, pa smo u dogovoru sa partnerima organizovali ovu veliku akciju, od koje imamo velika očekivanja”, kazao je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje, Vlado Tomović.

Tokom trajanja akcije volonteri Crvenog krsta će dijeliti promotivni materijal, motivisati sugrađane da izdvoje vrijeme za human gest i doniraju krv.

 

Tekst objavila: Eldina Bećirović

Saopštenje i foto: Crveni krst Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.