Prijedloge kandidata za Nagradu “3. januar” i javna priznanja dostaviti do 10. decembra

Skupština opštine Bijelo Polje objavila je poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za Nagradu „3. januar“ i za dodjelu javnih priznanja za 2020. godinu, saopštila je sekretarka SO, Ajsela Pačariz.

Ona je u izjavi za Radio Bijelo Polje istakla da se prijedlozi dostavljaju u pisanoj formi  Skupštini opštine, najkasnije do 10. decembra tekuće godine.

Pačariz je podsjetila da se ovo najveće opštinsko priznanje dodjeljuje svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos razvoju Opštine, na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom i drugim oblastima društvenog života, pojedincima, organima, organizacijama i zajednicama.

“Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pravnim licima sa teritorije opštine Bijelo Polje, a može se dodjeljivati i pojedincima koji ne žive na području naše opštine, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu. Izuzetno, kada za to postoje značajni razlozi nagrada se može dodijeliti posthumno”, kazala je sekretarka SO, Ajsela Pačariz.

Napomenula je da pravo predlaganja kandidata za Nagradu “3. januar” imaju građanin, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti.

“Na čelu Žirija za dodjelu ovog priznanja je Milko Kovačević, a članovi su Rosanda Madžegalj, Jasmin Ćorović, Mensur Hajdarpašić, Miomir Vojinović, Marko Ljujić i Miodrag Furtula”, dodala je Pačariz.

Kada je riječ o javnim priznanjima, Pačariz napominje da se dodjeljuju plakete i zahvalnice.

“Plaketa se dodjeljuje domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima za izuzetna dostignuća, akcije i doprinose, u kontinuiranom dugogodišnjem radu u oblasti privrednih, društvenih i javnih djelatnosti od posebnog opšteg društvenog značaja za razvoj, ugled i promociju bjelopoljske opštine. Sa druge strane, zahvalnica se dodjeljuje za zasluge u oblastima društvenih i javnih djelatnosti od posebnog društvenog interesa za našu opštinu”, navela je sekretarka SO.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja tokom cijele godine imaju privredna društva, javne službe, nevladine organizacije, sportske i druge organizacije, mjesne zajednice, pojedinci i drugi subjekti.

Odluku o dobitnicima javnih priznanja, kako je navela Pačariz, donosi žiri u sastavu prof. dr Velimir Rakočević (predjsednik) i članovi Blagoje Vujisić, Kemal Musić, Tomislav Timotijević i Jasmila Hot.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE