Uspješno realizovan projekat „Pruži jednaku mogućnost OSI”

U okviru projekta „Pruži jednaku mogućnost OSI“, koji je doo „Bus“ realizovao u saradnji sa doo “Solaris”, osam lica sa invaliditetom obučeno je za zanimanja pomoćni kuvar, konobar i vozač distributer, saopšteno je na završnoj konferenciji za medije.

Obuka lica sa invaliditetom trajala je tri mjeseca, nakon čega je  šest lica sa invaliditetom bilo radno angažovano na period od šest mjeseci, saopštio je koordinator projekta i direktor DOO “Bus”, Ranko Dulović.

“Naša firma “Bus” u saradnji sa Zavodom za zapošljavanja izvršila je na samom početku projekta selekciju i odabir kandidata, odnosno osam lica sa invaliditetom koja su prošla obuku za zanimanja pomoćni kuvar, konobar i vozač - distributer hrane. Sa njima su radila stručna i licencirana lica, a po završetku obuke imali su i završni test, tako da je šest najboljih zapošljeno na period od šest mjeseci,  što je zapravo  i bio cilj ovog projekta”, istakao je Dulović, napominjući da je jedno lice bilo angažovano kod partnera doo “Solaris” i to na poslovima pomoćnog kuvara.

Iako je završetak projekta predviđen za 23. maj, Dulović je najavio zapošljavanje tri lica sa invaliditetom i nakon projekta.

“Njih dvoje će produžiti radni odnos za još šest mjeseci i to na radnom mjestu konobar, dok će jedno lice biti zapošljeno na  neodređeno vrijeme  kao  vozač distrbuter – dostavljač hrane”, naglasio je koordinator projekta i direktor DOO “Bus”.

Dulović je napomenuo da su tokom trajanja mjera o sprječavanju širenja korona virusa svi angažovani preko projekta bili oslobođeni obaveza.

“Kao društveno odgovorna firma i u tim teškim trenucima za sve pokazali smo brigu za sve naše zaposlene, posebno za lica sa invaliditetom koja pripadaju dodatno ugroženoj kategoriji stanovništva. Njihovo zdravlje nam je bilo apsolutni prioritet, auzimajući u obzir cjelokupnu situaciju redvno smo im isplaćivali plate i bili su osigurani. Po prestanku zabrane rada, svi su se vratili na posao i moram istaći da sam i više nego zadovoljan kvalitetom njihovog rada, profesionalnošću i odgovornošću”, naveo je Dulović.

On je podsjetio da su sa Zavodom za zapošljavanje, koji je i podržao projekat, tokom svih prethodnih 10 mjeseci imali odličnu saradnju.

“Zavod za zapošljavanje Crne Gore u ovom projektu učestvovao je sa 95 % opravdanih troškova, dok je firma DOO “Bus”, kao nosilac projekta, učestvovala sa 5 %. Bilo je zadovoljstvo realizovati ovaj projekat uz podršku Zavoda za zapošljavanje, tako da se nadam de ćemo nastaviti saradnju”, kazao je Dulović.

Učesnica projekta, Sabina Mušović, saopštila je na današnjoj konferenciji da je jako zadovoljna kako samom obukom, tako i radnim angažmanom, poručujući da će joj ovdje stečena znanja svakako značiti.

“Zaista je malo reći da zadovoljna, što znanjem koje smo stekli, što odnosu prema svima nadam koji smo bili uključeni u projekat. Nadam se da će biti mogućnosti da ostanem da radim ovdje”, kazala je Mušović.

 Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta „Pruži jednaku mogućnost OSI“  je  49.771,06 eura.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE