Dr Bulatović: I tokom pandemije građani su dobijali kvalitetnu stomatološku zaštitu

Ne postoji ni jedan stanovnik bjelopoljske opštine koji se za vrijeme vanrednog stanja javio stomatologu a da nije dobio adekvatnu zdrastvenu zaštitu, kazala je stomatološkinja  dr Bljana Bulatović, specijalista oralne hirurgije.

Gostujući u emisiji “Tajne zdravlja”, Radija Bijelo Polje,  dr Bulatović  je  istakla da su stomatolozi ponosni posebno na činjenicu što za vrijeme pandemije našoj opštini ni jedan pacijent ni stomatolog nijesu zaraženi virusom COVID-19, te da je sve proteklo u najboljem  redu.

“U Bijelom Polju  postoji  tridesetak stomatoloških  ordinacija od kojih neke  imaju   ugovor sa Fondom zdravstva , a druge  nemaju takav ugovor. Međutim, odlukom NKT-a i Vlade, stomatološke ambulante su sve bile zatvorene u smislu obustave rada. Niko od ovdašnjih stomatologa nije kršio odredbe NKT-a i bila je dostupna samo ona ambulanta koja je tog dana bila na spisku. Spisak su samoinicijativno napravili ljekari  za svaki dan trajanja pandemije  a glavni koordinator za sajevernu region bio je dr Mahmut Madžgalj.

 

Sve je  funkcionisalo kao cjelina, tako da sa ponosom možemo da kažemo  da za vrijeme pandemije u bjelopoljskoj opštini nije inficiran  niti  pacijent niti stomatolog. Čak i u slučaju da je pacijentu bila potrebna određena stomatološka usluga koja nije bila na spisku usluga predviđenih odlukama NKT-a, nije bilo dileme kako  da postupimo.  Od prije nedjelju dana sve stomatološke ambulante su  otvorene, tako da je povećan i broj usluga koje se u njima pružaju. Na one složenije, građani će morati da sačekaju još neko vrijeme”, kazala je dr Bulatović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Foto i video: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE