Saobraća se nesmetano

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto-mota saveza (AMSCG). U skladu sa povoljnim razvojem epidemiološke situacije, na cijeloj teritoriji Crne Gore dozvoljen je saobraćaj putničkim i taksi vozilima, a od ponedjeljka i javni putni i željeznički prevoz.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most - Ribarevine, dionica obilaznice Bijelo Polje - Ribarevina, saobraćaj se preusmjerava sa dvosmjernog na jednosmjerni, sa povremenim prekidima do 15 minuta.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će od 7:30 do 8:30 i od 16 do 17 sati biti  Potkrajci, Kukulje, Livadice, Sela, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Njegnjevo, Oluja, Gubavač, Unevina, Voljavac, Podbrežje, Metanjac, Kanje, Dobrakovo, Mioče, Dobrinje, Granični prelaz, Kumanica, Franca ušanovići, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Boturići, Mirojevići, Koke Hasanbegovića, Bistrica, Dolac, Mojstir, Šolje, Jablanovo, Požeginja, Dobrinje 1. Struju od 9 do 15 sati neće imati Ribarevine, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Ravna Rijeka, Majstorovina, Slijepač Most, Pali, Tusto, Gevčina, Mijatovo Kolo, Jabučina, Okladi. Bez struje će od 10 do 14časova biti Skočigorina i Lijeska, a od 10 do 13 satiRasovo, Zminac, Kurilo, Boljanina, Loznice, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, kazali su iz Vodovoda-Bistrica, dodajući da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi  tokom protekla 24 sata zatražilo je 46 sugrađana, a dežurne ekipe su sedam puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog  dana rođena je jedna beba.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a najviša dnevna temperatura iznosiće 30 stepeni.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju,vjetar mjestimično umjeren do jak, južnih smjerova.Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 20, a najviša dnevna 21 do 30 stepeni.