CEDEM u Bijelom Polju realizovao aktivnosti u okviru projekta "Stvarajmo ambijent za veće učešće mladih u procesu donošenja odluka"

U okviru projekta "Stvarajmo ambijent za veće učešće mladih u procesu donošenja odluka"  Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) održao danas u Bijelom Polju okrugli sto i fokus grupu sa predstavnicima lokalne samouprave, organizacija koje se bave mladima, škola, fakulteta, kao i učeničkih i studentskih parlamenata. 

Koordinator projekta, Marko Pejović za Radio Bijelo Polje istakao je da je cilj ovog projekta da stvaraju veće mogućnosti za učešće mladih u procesu donošenja odluka.

“Odlučili smo da uradimo analizu stanja učešća mladih u procesu donošenja odluka, i to u tri grada u Crnoj Gori . Do sada smo realizovali okrugle stolove I fokus grupe u Budvi i na Cetinju, danas realizujemo u Bijelom Polju. Vrlo je važno da vidimo kakvo je stanje u sva tri regiona naše države i koje su glavne preporuke za dalje učešće mladih u procesu donošenja odluka”, kazao je Pejović.

On je naveo kako je takođe veoma značajno to što je donijet Novi zakon o mladima i da postoje velike izmjene  kada govorimo u tom dijelu i da je bitno akcentovati da mladi iz svih regiona moraju imati jednako učešće u tom procesu.

“Takođe važna je i uloga škole ili fakulteta u tom procesu, imajući u vidu da mladi najviše vremena provode tamo. Civilni sektori  i lokalne samouprave moraju obezbjeđivati uslove za to sprovođenje na lokalnom nivou”, zaključio je Pejović.

 

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE