Ovogodišnja turistička sezona obogaćena brojnim sadržajima (video)

Turistička agencija Balkanika, u saradnji sa Turističkom organizacijom Bijelo Polje, i Planinarskim domom „Bjelasica“, protekla dva vikenda organizovala je promotivnu jahačku i biciklističku turu, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni u našoj opštini. Tim povodom gosti u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje bili su Ivana Milićević Kalić, direktorica novootvorene TA Balkanika,  Violeta Obradović, direktorica TO Bijelo Polje i Dimitrije Dulović, turistički vodič.

“Prvu džip turu  upriličili smo prije dva vikenda, kada  je oko 40 osoba uživalo u džip safariju, pješačenju, obilasku Šiškog jezera, te zajedničkom ručku u Planinarskom domu  Bjelasica. Promociju smo nastavili sportom. Doprinos je dalo   desetak biciklista, koji su vožnju počeli od bjelopoljske Autobuske stanice do sela Ponikvice, dok je isto toliko učesnika kroz prirodu jahalo oko tri sata”, kazala je  Milićević Kalić, dodajući da su na taj način željeli da promovišu prirodne ljepote naše opštine.

„Ideja je bila, da u susret turističkoj sezoni, učinimo nešto što do sada nije bilo dostupno mnogim Bjelopoljcima i turistima a da istovrmeno kroz te sadržaje promovišemo ljepote našeg sela i planine Bjelasice”, naglašava Milićević-Kalić.

Dimitrije Dulović, turistički vodič, kazao je da je planinarski dom “Bjelasica” nakon renoviranja, spreman da ugosti više od dvadeset ljubitelja planinarenja.

“Planinarski dom Bjelasica je ove godine počeo sa radom. Dom je kompletno renoviran, i svakog trenutka može da primi 25 osoba, tako da smo i sa ovom džip turom pokušali da promovišemo i ovaj dio  naše opštine. Planiramo da u domu orgnizujemo i likovne kolonije i druge  atraktivne turističke sadržaje, pa se nadamo dobroj posjećenosti gostiju”, istakao je Dulović.

Violeta Obradović, direktorica TO Bijelo Polje, najavila je održavanje “Limske regate”, kojom tradicionalno, svake godine otpočinje ljetnja turistička sezona.

“Tradicionalna 20. „Limska regata” Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje biće održana od 31. maja do 2. juna. Regata počinje iz Plava, sa splava na Plavskom jezeru, i putanjom dugom oko 134 kilometra,  završava se u Prijepolju. Prvog dana se vozi dionica iz Plava, preko Andrijevice do Berane, u dužini od 46 kilometara, a drugog dana regata stiže u Bijelo Polje, gdje će biti  pripređen ručak za sve učesnike. Posladnja etapa od Bijelog Polja do Prijepolja u dužini od 40 kilometara, voziće se trećeg dana”, naglasila je Obradović.

Ona je naglasila da će regata okupiti raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina.  

 

 

 

Repriza emisije "Građanima u susret " biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Foto i video: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE