,,Akcioni dan” u petak okuplja 40 bjelopoljskih srednjoškolaca

,,Akcioni dan” i ove godine biće organizovan u Bijelom Polju, a okupiće oko 40 srednjoškolaca, saopštio je za Radio Bijelo Polje, Miloš Baošić, lokalni koordinator projekta.

Naime, u petak 10. maja priliku da rade dobiće mladi iz Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, i Srednje elektro-ekonomske škole, a biće angažovani kod sedam lokalnih poslodavaca.

,,Ovo je sjajna prilika da mladi steknu radna iskustva, odnosno praktična znanja i vještine iz one oblasti koje izučavaju u školama, tako da će učenici Srednje elektro-ekonomske škole biti upošljeni kod onih poslodavaca kojima su potrebni ti obrazovni profili, dok će gimnazijalci biti više angažovani u nevladinom sektoru i državnim institucijama”, rekao je Baošić.

Srednjoškolci će raditi u Opštini Bijelo Polje, Centru za kulturu, Dnevnom centru “Tisa”, Radiju Bijelo Polje, Domu straih, Vodovodu Bistrica i MD Com-u.

,,Najviše volontera biće u Opštini, jer nam je data saglasnost za 20 volontera. Svi učenici će raditi za dnevnicu u iznosu od deset eura i iste se odriču u korist srednjoškolskog fonda, koji se kasnije raspoređuje na projekte srednjih škola koje budu pisali učenički parlamenti. Cilj ovog projekta jeste uključivanje što većeg broja srednjoškolaca kako bi uvidjeli značaj društveno korisnog rada, volontiranja ali i da osjete neki vid prakse”, navodi Baošić

Akcioni dan se ove godine održava u 11 crnogorskih opština, u organizaciji Unije srednjoškolaca Crne Gore.

Autorke: Eldina Bećirović

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE