Štulić i Kijamet: Nagrade imponuju ali su i velika odgovornost

Trećejanuarska nagrada je čast i imponuje biti u društvu njenih dobitnika, ali istovremeno znači i priznanje kompanije “Franca” da prepoznaju naš rad, trud i zalaganje, kazali su Amra Štulić dip. inženjer tehnologije i Damir Kijamet, dipl. elektro inženjer.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, oni su istakli da je simbioza znanja i iskustva koje su stekli dugogodišnjim školovanjem i radom u kompaniji, dala rezultate ali da je na drugoj strani  nagrada i velika odgovornost, te da ih očekuje danonoćan rad kako bi opravdali ovo priznanje.

“Koliko je teško doći do nagrade, ništa lakše nije nositi se sa tom odgovornošu i svojim radom i zalaganjima pokazati da smo je bili dostojni. Pred nama je sigurno još jedna zahtjevna godina i koliko god da je ova iza nas  bila teška ova će biti još teža, jer imamo velike planove a ništa manja nijesu ni očekivanja od nas. Svi znamo šta je „Mesopromet“ nekad bio za Bijelo Polje, još uvijek je to, i on treba da ostane “motor” ovog grada”, kazali su Štulić i Kijamet.

Podsjećamo, Amra i Damir su uspjeli da za nepun mjesec nakon požara održe proizvodnju i u kvalitetu i u kvantitetu, zadrže kupce i dobavljače i što je najvažnije, zadrže svako radno mjesto u kompaniji koja zapošljava blizu 1400 radnika. Zahvaljujući njihovom naporu, inovativnom pristupu, dovitljivosti, danonoćnom radu, uprkos protivljenju eksperata, skeptičnosti čitavog kolektiva, ovlašćenih servisera i isporučilaca nove opreme da je ruiniranu opremu nemoguće povratiti u normalnu funckiju, ovo dvoje ljudi je osposobilo proizvodne kapacitete za manje od mjesec dana. Reaktivirali su četiri linije proizvodnje i sačuvali ogroman broj radnih mjesta. Fabrika se kažu pored ogromnih šteta polako se uspravlja i sigurno će brzo biti motor grada i države.

Kijamet i Štulić dio novčane nagrade ustupili su Školi za osnovno muzičko obrazovanje za nabavku muzičkih instrumenata i humanitarnoj organizaciji "Hilal", koja pomaže ugroženim porodicama.

Repriza emisije “Građanima u susret ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Darko Braič

Tonska relaizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.