Starica oduševila svijet humanim potezom: Isplela 450 dekica i kaputića za napuštene pse

Jedna penzionerka iz Velike Britanije odlučila je pomoći napuštenim psima na poseban način. U godinu dana isplela je preko 450 dekica i kaputića za napuštene pse, te donirala u lokalni azil.

Mnogi pomažu napuštenim životinjama na razne načine. Neki pomažu pri udomljavanju, neki ih spašavaju i liječe, neki ih šetaju, a neki kao što je Maisie Green koriste svoj talent kako bi im osigurala toplu zimu.Naime, 89-godišnja bakica Maisie Green iz Velike Britanije isplela je preko 450 dekica i pulovera za napuštene pse, koji se nalaze u azilu Nevendon Road.Tri puta godišnje njena porodica je vozi u azil kako bi donacija stigla u prave ruke.

,,Volim plesti i volim pse, tako da se ta ljubav savršeno spaja. Potrebno mi je tri dana da ispletem deku i jedan dan da ispletem kaputić za pse' rekla je za Basildon Standard. Starica krati dane uz televiziju i pletenje za napuštene pse i zaista uživa u tome. ,,Drago mi je što pomažem četvoronožnim stanovnicima u azilu', dodala je.

Jedan od zadovoljnih vlasnika pletenih kreacija je i pas Daniel iz organizacije Dogs Trust.Dogs Trust je najveća dobrotvorna organizacija za pse u Velikoj Britaniji, sa 20 centara za udomljavanje koji se nalaze na području Velike Britanije i Irske. Oni brinu o više od 16 000 pasa lutalica, neželjenih i napuštenih pasa svake godine. 

Izvor: Kolektiv