Britanac na Novu dobio 115 miliona funti

Pokloni za Novu godinu različite su vrijednosti, a jedan Britanac je postao milioner.

ilustracija (foto: pixabay.com) ilustracija (foto: pixabay.com)

On je na nacionalnoj lutriji u Velikoj Britaniji osvojio na lotou gotovo 115 miliona funti. Izvlačenje dobitaka Evromilioni organizovano je prvog dana 2019. godine.

Nacionalna lutrija je saopštila da je ovo četvrta po veličini osvojena suma u istoriji Velike Britanije, nakon niza velikih lutrijskih dobitaka posljednjih godina.

Još deset igrača lutrije iz Velike Britanije dobilo je "samo" po milion funti.

Dobitni brojevi su bili 1, 8, 11, 25, 28, a srećke su ispali brojevi 4 i 6. Upravo ove brojeve na svom tiketu imao je Britanac koji je tačno dobio 114.969.775 funti.

Samo mjesec dana ranije, organizatori lutrije morali su da isplate Endrju Klarka iz Bostona u Linkolnšajru dobitak od 76 miliona funti. On je pronašao srećku čak šest nedjelja nakon izvlačenja. Ostala je u viziru njegovog kombija.

Najveća nagrada lutrije Evromilioni u Velikoj Britaniji u 2018. godini,  i treća najveća loto nagrada svih vremena, bila je 121 miliona funti, koje je dobio anonimni građanin u aprilu.

EuroMillions se igra u devet zemalja - Velikoj Britaniji, Austriji, Belgiji, Francuskoj, Irskoj, Luksemburgu, Portugalu, Španiji i Švajcarskoj, a oni koji kupe srećke pokušavaju da dobiju dio džekpota.

Izvor: Rtcg