Zaspao tokom vožnje pa udario u tri Ferarija

Umoran od prekovremenog posla mladi Lin Činhsiang (20) je zadrijemao za volanom i udario u tri Ferarija.

Tako je napravio štetu od 390.000 dolara. Inače, Lin Činhsiang se ranije tokom godine ispisao sa koledža kako bi pomogao svojoj samohranoj majci u porodičnoj radnji u Novom Tajpej Sitiju, gdje prodaju mirise i zlatni papirni novac (koji se pali tokom molitvi), a noću radi u restoranu.

Nakon što je završio smjenu u tri ujutru u nedjelju, vratio se kući i zatekao majku koja se nije osjećala najbolje. Odlučio je da joj pomogne i isporuči porudžbinu obližnjem hramu za ceremoniju.

Umoran od posla, malo poslije 5.30 ujutru dok se vraćao kući, zadrijemao je za volanom i udario u tri parkirana Ferarija. Srećom, niko nije povrijeđen.

Pomislio sam: “O ne, uvalio sam se u još veću nevolju. Bilo mi je žao da majku dovedem u još goru situaciju zbog štete koju sam napravio. Htio sam da joj pomognem, a još sam pogoršao stvari“, rekao je Lin za BBC.

Policija je saopštila da nije imao alkohola u krvi i da do sada nije imao saobraćajne prekršaje.

Lokalni mediji su kontaktirali prodajne salone i radionice za popravku luksuznih automobila i izračunali da će popravka koštati 12 miliona tajvanskih dolara oko 390.000 američkih dolara.

Suma koja se činila nemogućom za otplatu izazvala je sažaljenje velikog broja njegovih sunarodnika. Tako je veliki broj ljudi kontaktirao lokalnu policijsku stanicu koja je vodila slučaj, želeći da doniraju novac da pomognu u pokrivanju troškova popravke.

Neki od njih su došli u porodičnu prodavnicu da daju novac. Lokalne vlasti zamolile su ljude koji žele da pomognu da novac uplate na zvaničan račun. Više od stotinu donacija je već pristiglo.

Iako Linu treba još novca da bi otplatio štetu, ako donacije nastave da pristižu izgleda da neće imati velikih problema u tome.

Koledž sa kojeg je bio primoran da se ispiše pozvao ga je da se vrati da studira bez troškova. Oca je izgubio krajem srednje škole, a osim majke, ima starijeg brata koji takođe radi i mlađu sestru, koja pohađa srednju školu.

Linova situacija probudila je osjećaj empatije velikog broja ljudi, a reakcija javnosti pokazuje veliko nezadovoljstvo sa sve većim jazom između bogatih i siromašnih, zbog kog mnoge porodice, poput Linove, jedva sastavljaju kraj s krajem.

Izvor: Cdm