TO JE PRIČA, DIO UMJETNOSTI: Parfem od 20 miliona dolara ima svog kupca

Francuski luksuzni brend napravio je “rizik godine”, tvrdjeći da će oni najbogatiji izdvojiti do 20 miliona dolara za bočicu parfema.

Morreale Paris je napravio liniju parfema „Le Monde sur Mesure“, čije su ambalaže optočene dijamantima, rubinima i zlatom i koštaju između milion i po i 20 miliona dolara. Svaki miris i bočica su dizajnirani tako da odgovaraju  individualnim potrebama klijenata.

Kreativni direktor Maxime Rançon rekao je za Biznis Insajder da njihovu klijantelu čine bogati kolekcionari umjetnina i nakita, kao i obožavaoci parfema. „Le Monde Sur Mesure“ nije samo parfem, to je nakit, priča, dio umjetnosti.

Rançon je dodao da su već prodali jednu bočicu od milion i po dolara – sa zlatnim „oklopom“ ukrašenom dijamantima – porodici sa Bliskog istoka koja želi da ostane anonimna. Takođe su u pregovorima i sa još jednim potencijalnim kupcem.

                                                                                  Foto: Kolektiv.me

Jedna bočica zahtijeva aganžman više od 35 ljudi i svaki miris je jedinstven i „skrojen“ posebno za klijenta. Postoje dvije opcije: možete odabrati miris koji se već nalazi u ponudi ili možete da zatražite da se kreira novi miris specijalno za vas.

Ovi parfemi naći će svoje mjesto na ekskluzivnoj izložbi u januaru na luksuznoj lokaciji u Los Anđelesu. Biće to privatan događaj za milionere i milijardere, tj. one koji sebi mogu da priušte ovakav užitak.

Kao i za sve skupe i vrijedne stvari, prije kupovine morate da popunite onlajn formular.

Oni koji kupe ovaj „multimilionerski“ parfem biće pozvani na put oko svijeta. Privatnim avionom kompanije Morreale obilaziće destinacije na kojima se nabavljaju sastojci za miris i učestvovaće u dizajnu bočice, piše Biznis Insajder

Izvor: Kolektiv.me.