Učiteljica dobila otkaz jer je djeci rekla da Djeda Mraz ne postoji

Jedna učiteljica dobila je otkaz u školi u Nju Džersiju gdje je radila na zamjeni nakon što je otkriveno da je djeci rekla da Djeda Mraz ne postoji, piše “Independent”

Roditelji prvačića iz osnovne škole Cedar Hill u Montvilu, rekli su da su djeca nakon incidenta bila uznemirena i trebalo ih je tješiti. Sve je počelo nakon što je jedan učenik rekao da je Djeda Mraz stvaran, nakon čega je reagovala učiteljica kazavši da nije stvaran ni on, ali ni Zubić Vila i Uskršnji zeko.

Majra Sanson-Abojun, majka jednog djeteta, rekla je da je njena ćerka bila veoma uznemirena i plakala je kada se vratila iz škole. Ispričala joj je šta se dogodilo, nakon čega je majka alarmirala školu.

“Srce mi se slomilo. Znate, moja ćerka mnogo voli Božić i sve u vezi s njim”, rekla je ova majka.

Majka drugog djeteta, Lisa Simek, napisala je na Facebooku da je učiteljica imala nekontrolisan ispad.

“Djeci je rekla da Djeda Mraz ne postoji i da zapravo roditelji kupuju poklone i stavljaju ih pod jelku. Takođe im je rekli i da patuljci nisu stvarni. Ali nije se zaustavila na tome, već im je krenula objašnjavati da ni Zubić Vila nije stvarna, već da sve te darove kupuju roditelji i donose ih kući. Jedna odrasla žena je uništila snove 22 djece u prvom razredu osnovne škole”, napisala je ona na društvenoj mreži.

O slučaju se oglasio i direktor škole, Majkl Džej Rej, koji se roditeljima izvinio i izdao saopštenje.

“S obzirom da sam i sam otac, shvatam osjetljivu prirodu ovog slučaja. Pokušajte kroz razgovor s djecom da zadržite njihovu nevinost tokom ovih praznika”, naveo je direktor škole, prenosi “Jutarnji.hr”.

Nepromišljena učiteljica je u međuvremenu dobila otkaz i više ne radi u toj školi.

Izvor: Cdm