Deset godina plaćala glumca da glumi oca njenoj ćerki

U pokušaju da spasi ćerku od ismijavanja od strane druge djece, samohrana majka je napravila kontroverznu odluku i zaposlila glumca koji glumi oca djevojčice već 10 godina. Megumi je bila beba kada su joj se roditelji razveli, a otac nestao iz njenog života.

Majka Asako se sjeća da je djevojčica počela da se pita gdje joj je otac veoma rano, ali da se njegova neprisutnost nije činila kao velika stvar dok djevojčica nije napunila 10 godina.

Tada je Asako primijetila promjenu u ponašanju svoje ćerke; prestala je da priča s njom, povukla se u sebe i prestala da ide u školu. Njena majka je uskoro shvatila da je njena ćerka žrtva nekih školskih nasilnika, što je čest slučaj sa djecom samohranih roditelja. Asako se srce slomilo, i nakon što je razgovarala s učiteljima, odlučila je da ćerki da ono što najviše želi, čak i ako je to značilo da će lagati.

Održala je audiciju s pet kandidata i odlučila da će novi “otac” njenoj ćerki biti gospodin Takaši, koji je bio ljubazan i s kojim je bilo lako razgovarati. On je imao svoju agenciju sa osobljem oko 20 ljudi i 1.000 frilensera, koji su u mogućnosti da preuzmu bilo kakvu ulogu koja treba klijentu. Takaši je već glumio momke, biznismene, prijatelje i očeve, čak i mladoženju na nekoliko vjenčanja, tako da mu glumljenje oca nije izgledalo komplikovano. Sastajao se sa Asako nekoliko puta kako bi mu ona objasnila šta se od njega očekuje.

“Moji zahtjevi su bili jednostavni. Kao prvo, željela sam da kaže kako mu je žao što nije bio u životu Megumi od početka. Drugo, željela sam da sluša sve što mu ona želi reći”, rekla je Asako. Asako je rekla svojoj ćerki da joj se otac ponovno oženio i da ima novu porodicu, ali da je skoro kontaktirao jer je želio upoznati Megumi. Na početku, djevojčica je bila šokirana, a zatim se složila da ga upozna. Tako je Takaši prije 10 godina postao otac Megumi.

“Kompleksne emocije su bile prisutne”, prisjeća se Takaši, koji kaže da je pri prvom sastanku sa Megumi osjetio njenu ljutnju. Takaši i njegova lažna porodica su se počeli viđati dva puta mjesečno. Išli su u šetnje, na rođendanske proslave i u kino. Megumino ponašanje se ubrzo poboljšalo. Zaposlenje Takašija svakog mjeseca je koštalo Asako. Svaki put kada su njegove usluge bile potrebne bilo je potrebno i platiti oko 90 dolara, ali je rekla da je sreća na licu njene ćerke bila znak da je novac dobro utrošen. Takaši je izjavio, ako njegova “ćerka” ikada sazna istinu, da će to vjerovatno biti užasno za nju.

Izvor: Cdm