Fotografija rastužila svijet: Baka cio dan čekala ljekara u hodniku

Bolesna baka koja ima 92 godine provela je čitav dan u čekaonici Urgentnog centra u Dablinu. Fotografija koja je obišla svijet u kojoj se vidi kako Gledis Kumnis spava umotana u ćebe u invalidskim kolicima rastužila je i u istom trenutku naljutila ljude širom svijeta.

Nakon što je ustanovljeno da baka ima infekciju bubrega, osoblje staračkog doma savjetovalo je članovima porodice da Gledis odvedu u Urgentni centar. Ćerka Di je krenula sa svojom majkom i u čekaonici Urgentnog centra provele su zajedno 25 sati.

“Ona ima 92 godine, dugo se pati sa infekcijom bubrega, koja se polako samo pogoršava”, rekla je njena ćerka za irski “Miror” i dodala da su se plašili da je infekcija prešla u krvotok i da Gledis prijeti sepsa.

Di je navela da je njena majka bila cio taj dan u invalidskim kolicima.

“Bila je u kolicima sve to vrijeme. Nisu je vadili iz kolica jer je nepokretna i potrebna joj je pomoć pri kretanju”, dodala je Di.

Porodica je morala da drži Gledis utopljenu dok je sjedjela u ćošku čekaonice, a Di se zapitala koliko još starijih osoba ima ovakav tretman u irskim bolnicama, i dodala da o ovom problemu mora da se govori javno.

“Bilo je u toj čekaonici još mnogo starijih koji su dugo čekali da im se ukaže pomoć”, dodala je Di.

Bolnica još nije komentarisala ovaj slučaj.

Izvor:Cdm