U kojoj ste grupi hvatačica bidermajera?

Za većinu neudatih dama vrhunac vjenčanja je trenutak kada mlada okrenuta leđima baci bidermajer. Vjeruje se da ona koja ga uhvati,biće sljedeća koja će stati na ludi kamen.

Ima pet vrsta “hvatačica” bidermajra:

Dežurna

Ushićenje sa kojim pristupa hvatanju bidermajera je neobjašnjivo s obzirom da ih ima više nego knjiga na policama. Ipak, ona toliko želi da njen dečko, s kojim je već devet godina u vezi, zaprosi te je spremna na sve kako bi se dočepala mladinog buketa. Staće najbliže moguće, laktaće se dok se mlada priprema za bacanje, gurnuće svaku “koleginicu” i skočice u pravcu leta bidermajera. Ako treba polomiće nokat ili zub samo da cvijeće završi u njenim rukama. Fotku na kojoj pozira sa bidermajerom objaviće na svim društvenim mrežama.

Pritajena

Iako žarko želi da u ovoj godini izgovori sudbonosno „da“, ova dama ni jednim pokretom, pogledom ili stavom neće odati svoju namjeru. Sasvim nonšalantno pridružiće se gomili djevojaka koje sa podignutim rukama isčekuju buket, neprimjetno će se probiti naprijed, procijeniće na koju stranu će cvijeće pasti jer je snimila da je mlada lijevoruka i tek će blago poskočiti dok prihvata bidermajer u naručje. Fotku na kojoj pozira sa bidermajerom objaviće na na svim društvenim mrežama.

Hvala, ali, ne hvala

Dok se sve neudate djevojke guraju da uhvate bidermajer, a mlada već treći put zamahuje da ga baci, ona će i dalje sjedjeti za stolom i nezainteresovano posmatrati cijelu predstavu. I kada bi joj bidermajer upao u tanjir sa supom, samo bi suptilno ustala i otišla što dalje od mesta „zločina“. Nema naloge na svim društvenim mrežama.

Primorana

Čim mlada počne da se namješta za bacanje bidermajera, ovoj mladoj dami svi šapuću da se pridruži gomili neudatih djevojaka koje su zauzele startne pozicije u borbi za buket cvijeća. Među najupornijim nagovaračima često se nalazi i njen dečko. Nevoljno će pristati, ali će stati sa strane zvjerajući unaokolo i čekajući da se sva ta pompa oko bidermajera završi. Vratiće se za sto ili će nastaviti da pleše zadovoljna jer nema fotku sa mladinim buketom za društvene mreže.

Profi

Ona je dečka za kog želi da se uda s namjerom dovela na svadbu svoje drugarice s kojom se dogovorila da joj baci bidermajer. Potpuno opušteno stajaće na poziciji koju je s mladom unaprijed odredila i mirno će sačekati da joj bidermajer padne šaka. Kad se dokopa mladinog buketa, uvježbanog iznenađenog izraza lica, prići će mladoj kako bi po ko zna koji put pozirale pred fotografom. Fotku će odmah objaviti na na svim društvenim mrežama i tagovaće budućeg mladoženju.

Izvor:Cdm