U vrtiću im rekli da dijete oblače kao djevojčicu, ovo je njihov odgovor

Kada roditelji ostavljaju djecu u vrtiću, sve im se mota po glavi. Da li su ponijeli dovoljno rezervne odjeće, da li će im dijete plakati, da li će se povrijediti, da li će jesti sve što mu je potrebno…

Međutim, roditelji Stiv i Džesika Rold iz Danaske su doživjeli drugu vrstu problema, koja im nikada prije nije pala na pamet.

Vaspitači su predložili da svojoj ćerkici promijene stil odijevanja. Pošto je riječ o djevojčici, red je da ona nosi haljinice sa mašnicama u kosi, kako bi drugi mališani znali da je djevojčica, objavili su za portal “Bored Panda”.

”Kao roditelj treba da odaberete prioritete i u kom smjeru ćete usmjeriti svoju energiju. Ako imate novca, vremena ili sklonost da svom djetetu stavite mašnice, zbog čega ćete vi i vaše dijete biti srećni – samo naprijed! Ali u ovom trenutku nas to ne zanima”, priča Stiv.

”Nismo se zamarali kog je pola naša beba prije rođenja, tako da naša ćerka nosi uglavnom odjeću koja je ručno napravljena, a kupili smo je i prije nego što smo saznali da li će biti dječak ili djevojčica. Sve je rodno neutralno”, govori Stiv.

Stiv i Džesika se nisu mnogo obazirali na kritiku koju su primili od vaspitača, pa su na simpatičan način odgovorili na tu opasku. Djevojčici su na samoljepljivom papiriću nacrtali mašnicu i zalijepili ga na čelo.

Uprkos ovom incidentu, roditelji su zadovoljni izborom vrtića, jer im pruža otvoreno i kvalitetno obrazovanje.

Izvor:Cdm