Stjuardesa otkrila trik uz pomoć kojih ćete ostati smireni tokom jakih turbulencija u avionu

Kir napominje da turbulencija može biti predvidljiva i da je korisno pitati posadu prije polaska da li očekuju bilo kakve neprijatnosti tokom ljeta.

Letenje može biti stresno iskustvo za mnoge ljude, posebno kada avion naiđe na turbulenciju.

Rija Kir, 23-godišnja stjuardesa je nedavno postala viralna nakon što je podijelila svoje savjete o tome kako se smiriti tokom turbulencije.

Njeno TikTok video objašnjenje, koje je prikupilo više od 2,5 miliona pregleda, pruža korisne savjete za sve one koji osjećaju nervozu prilikom letenja.

U videu, Kir sjedi u avionu i objašnjava šta je turbulencija.

"Turbulencija je iznenadna promjena u protoku vazduha i tokom nje možete osjetit trzaje ili vibracije unutar aviona",  piše u tekstu videa.

Dala je i nekoliko savjeta:

1.Koristite slušalice koje blokiraju buku

Ako vas uzrujavaju zvukovi koje avion proizvodi, slušalice vam mogu pomoći da se opustite i skrenete pažnju sa turbulencije.

2.Napravite listu razloga za radost

Pisanje liste uzbudljivih trenutaka koji vas očekuju nakon sletanja, može vam skrenuti misli sa trenutne situacije i smanjiti anksioznost.

3.Vježbajte disanje

Pronađite vježbe disanja na YouTube-u ili TikTok-u i isprobajte ih tokom turbulencije kako biste se smirili.

4.Obavijestite posadu

Ako imate strah od turbulencije, obavijestite članove posade o tome. Biće obazrivi i pružiće vam podršku ako vam bude potrebna.

Posada je tu da pomogne

Kir napominje da turbulencija može biti predvidljiva i da je korisno pitati posadu pre polaska da li očekuju bilo kakve neprijatnosti tokom leta.

"Avioni ne mogu pasti sa neba zbog turbulencije – zakon fizike ih drži u vazduhu",  objašnjava Kir, dodajući  da ste u vrlo sigurnim rukama.

Izvor:Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Tekst objavila:Ljilja Rabrenović