Ovo je način na koji možete zaustaviti lajanje vašeg psa

Osim što može narušiti vaše odnose sa susjedima, također drugima može omesti spavanje što će vam početi stvarati stres

Mnogi su u potrazi za metodama kojima će zaustaviti lajanja psa što je zapravo normalna i prirodna reakcija psa koja može postati problem kada se ne može kontrolirati. Već ste imali problema sa susjedima zbog laveža? Osim što može narušiti vaše odnose sa susjedima, također drugima može omesti spavanje što će vam početi stvarati stres.

Srećom, postoje načini na koje možete zaustaviti lajanje vašeg psa i učiniti ga mirnijim i smirenijim članom porodice.

- Radite sa psom vježbe poslušnosti što će pomoći da nauči kako kontrolirati svoje lajanje. Naučite svog psa da laje na naredbu, a nakon toga da nesmije lajati na drugu naredbu.

- Ignorirajte lavež i nemojte ga nagrađivati u trenutku kada laje. Ako pas laje zbog usamljenosti ili nedostatka stimulacije, osigurajte mu dovoljno igračaka, zabave, glodalica kako mu nebi bilo dosadno.

- Lajanje može biti reakcija na stres, stoga je važno pružiti vašem psu dovoljno sigurnosti i udobnosti. Iako se mnogi zgražaju na kućne boksove za pse, ako ste na pravilan način učili vašeg ljubimca na njega on će mu predstavljati sigurno mjesto na kojem će odmarati dok vas nema bez mogučnosti da se ozljedi. Ako imate štene, svakako proučite kako naučiti psa uz pozitivne metode da zavoli boks.

- Ako sve navedene mjere ne daju željene rezultate, razmislite o stručnoj pomoći. Škole za obuku pasa mogu vam pomoći u identificiranju i rješavanju problema s lajanjem.

Izvor:Dnevni avaz

Foto:Dnevni avaz

Tekst objavila:Ljilja Brajković