Kineski hod po nebu

Najnoviji kineski most od stakla „Nebeska avenija”, na planini Tijanmen, izgrađen je oko litice i na svakih 100 metara hoda posjetioce očekuje zavoj, što je fantastična prilika za fotografisanje.

Most je sagrađen u sklopu Nacionalnog parka Džanđijaj. Most je napravljen od izdržljivog stakla koje posjetiocima pruža utisak da hodaju po nebu. Njegova širina je 1,6 metara, a na cijeloj dužini ima 99 zavoja pa podsjeća na ogromnu zmiju zbog čega je još poznat kao „Navoji zmaja”.

Prema navodima, većina turista koja je prošetala ovim neobičnim mostom i pokušala da uživa u pogledu na prelijepe planinske predjele, bojažljivo je hodala izbjegavajući da stanu na staklo, već su se držali čvršćih djelova mosta i litice.

Ipak, bilo je i onih hrabrijih koji su pozirali, u ležećem i sjedećem položaju, što je činilo prizor kao da lebde u vazduhu.

Inače, ovo je treći stakleni objekat ovog tipa u sklopu Nacionalnog parka.

Kada je otvoren prvi najduži most od stakla na svijetu, Kinezi su pozvali građane da dođu i gledaju demonstraciju pokušaja lomljenja stakla udaranjem budaka ili prelaskom automobila.

Izvor:RTCG

Foto:Twitter@NerdyAsians

Tekst objavila:Ljilja Brajković