U španskom manastiru časne sestre izdaju sobe turistima

Gosti neobičnog odmarališta u Španiji mogu da uživaju, između ostalog, u šetnjama dvorištem manastira Svete Djevice Marije u Sevilji. Naime, časne sestre ovog samostana došle su na ideju da izdaju prostorije u kojima je donedavno stanovao njihov domar sa porodicom.

Turiste koji hoće nešto drugačije od stanova u centru grada – gdje su zidovi ponekad tanki, galama prevelika, a komšije vole da zabadaju nos – možda će zanimati specijalna ponuda iznajmljivanja apartmana u manastiru na jugu Španije.

Ipak, imajući u vidu da apartmani nalaze u manastiru iz 16. vijeka, u kojem službu vrši sestrinstvo iz reda Svete Klare, ne treba očekivati luksuz.

Izlet sestara u turističko preduzetništvo počeo je prije nekoliko mjeseci kada su odlučile da pronađu još neki način da zarade novac pored prodaje domaćih slatkiša i proizvoda koje prave.

I dok su prvobitno planirali da na duži rok izdaju prostorije u kojima je, prije nego što se odselio, živio domar sa porodicom, zaključile su da bi izdavanje na kraće rokove možda bilo najbolje.

"Nijesmo željele da duboko ulazimo u posao izdavanja apartmana, jer to nije naš način života. Da, to donosi prihod koji nam pomaže, pa smo potražili nekoga ko će nam pomoći", ispričala je sestra Marija Hoze za Pais.

Tako su stupile u kontakt sa Havijerom Bernalom i njegovim partnerom Luisom Bidonom.

"Upoznali smo se prošlog ljeta kada su nam poznanici, koji su kupili slatkiše od njih, rekli da su zainteresovani da izdaju neke sobe za turiste", kaže Bernal.

Ubrzo su se dogovorili na godišnjem nivou, pa se apartmani mogu iznajmiti od 90 do 180 eura za dvije noći.

Tokom prva dva mjeseca najviše klijenata bili su stranci.

Izvor i foto: RTCG

Tekst objavila: Ljilja Brajković