Posao iz snova za sladokusce: Nutela traži degustatore

Italijanski proizvođač slatkiša “Ferero” nudi najslađi posao na svijetu! Naime, oni traže degustatore omiljenog slatkiša djece i odraslih – “Nutele”.

“Ferero” je prije par dana objavio oglas u kojem traži 90 degustatora koji će testirati čokoladu, kakao, lješnike i druge sirove proizvode za proizvodnju čokolade.

Firma zainteresovanima nudi ugovor na pola radnog vremena. Posao predviđa dva radna dana nedjeljno u sjedištu firme u Albi. Za dobijanje posla nije potrebno imati prethodno iskustvo, već je važno samo da kandidati nemaju nikakve alergije na hranu.

Izabrani kandidati, koji će biti podijeljeni u dvije grupe, obavezuju se da će od 30. septembra pohađati tromjesečni kurs, na kraju kojeg će svega 40 osoba biti izabrano za degustatore čokolade.

Do sada je „Ferero“ uvijek koristio svoje zaposlene za testiranje proizvoda. Ovaj put firma želi da upita potrošače, bez ikakvih saznanja o sastojcima proizvoda.

Pored “Nutelle”, Ferero proizvodi praline “mon cheri “, “Raffaello”, i Ferrero Rocher“, kao i „kinder jaja“.

Firma ima godišnji obrt u visini od 10,5 milijardi eura i zapošljava 30.300 ljudi, a širom svijeta ima 91 ćerka-firmu i 23 proizvodnih postrojenja. Prisutna je u 170 zemalja svijeta.

Izvor:Cdm