I to se dešava: Žena zakasnila na let, pa otrčala na pistu i mahala pilotu da je pusti u avion

Na aerodromu u australijskom gradu Canberri u srijedu je snimljena žena kako trči po pisti i zaustavlja se pred avionom Airbusa A320 avioprevoznika QantasLink. U jednom trenutku počinje mahati zatečenoj posadi aviona koja se upravo pripremala za polijetanje.

Svjedoci navode da je žena očito zakasnila na let za Adelaide budući da je mahala pilotu. Čini se da se, s obzirom na to da je stajala ispod desnih vrata aviona, nadala da će se ona otvoriti. Jedan od svjedoka Dennis Billic opisao je događaj kao "blagi haos", piše NZHerald.

Drugi navode da je "sreća što je pilot bio upozoren o tome šta se događa ili je sam uočio i ugasio motor aviona". Simon Hales je bio u avionu i vidio šta se događa. Navodi da je putnica "očito propustila let i odlučila da ga još uvijek može uhvatiti".

Opisao je kako se "progurala pored osoblja na vratima, otrčala na pistu i potrčala do aviona". Iznenadilo ga je što je putnica stigla tako daleko na pistu, a da je niko nije zaustavio.

Ženi nije bilo dopušteno da se ukrca u avion koji je odletio bez nje. Uhapšena je i optužena zbog trčanja po pisti i ugrožavanja sebe i drugih. Predstavnik australijske savezne policije rekao je da je ženi odbijeno puštanje uz kauciju. Očekuje se da će pred sud biti privedena u petak.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić