Čovjek sam sagradio kućicu na drvetu za šest mjeseci - a od nje zarađuje malo bogatstvo(video)

Amerikanac Vil Saterlend iznajmljuje kućicu na drvetu na svom imanju preko Airbnb platforme.

Gradio ju je samo šest mjeseci, a ona je ubrzo postala hit lokacija. Mada je u početku mislio da taj san neće uspjeti da ostvari, ovaj čovjek sada od zakupa zarađuje oko 27.000 eura godišnje.

"Još prije nego što sam kupio svoju kuću, imao sam ideju da na našem imanju od četiri hektara napravim kućicu na drvetu. Kada sam prvi put prošetao tim mjestom, vidio sam dva drveta koja se nalaze iznad stijene i činilo mi se kao odlično mjesto za takvo nešto. Ali tada je to bio san za koji nisam mislio da ću moći da ga ostvarim", prisjeća se Vil, piše "Business Insider".

Sam je sagradio kuću na drvetu, za otprilike pola godine. Vil je lično nosio svaki komad drveta, podove, krovne rešetke i grede. Dobio je i gomilu kedrovih trupaca od prijatelja koji je gradio kuću. U kući je i pilana, pa je mogao sam da okrene sva drva.

"Kada sam svojoj supruzi Sabrini rekao da gradim kućicu na drvetu za iznajmljivanje na Airbnb-u, ona je rekla - sve dok praviš i još jedno kupatilo za goste, ja sam s tim u redu". Naime, godinama su gosti koji su boravili na našem drugom Airbnb imanju - preuređenom školskom autobusu koji smo zvali 'Skoolie - koristili kupatilo u našoj kući. Međutim, kada sam gradio kućicu na drvetu, napravio sam i kupatilo sa tušem i toaletom u isto vrijeme; sada svi naši gosti imaju kupatilo", rekao je Vil.

Sabrina je pomogla oko nekih detalja, poput završetka poda i sječenja dasaka. Pomagala je Vilu svaki dan poslije posla.

Kuća na drvetu je mala, ali ima spavaću sobu u potkrovlju za povećanje kvadrature. To je kao krevet na sprat i odličan je za djecu. Tu je i glavni bračni krevet. Nema vode, ali je na raspolaganju rezervoar za vodu od 20 litara za pranje ruku i zuba. Ugrađeni su i rešo za goste za zagrijavanje vode, klima uređaj sa prozorskom jedinicom i električni grijač.

Napravio je stepenište ispred i izlaz pozadi u slučaju nužde, sa merdevinama za ulazak. Pošto se nalazi na stijeni, prednji dio kućice na drvetu je na visini od oko 5,6 metara, a zadnji oko 4,2 metra.

Lokacija dobija hiljade pregleda mjesečno na Airbnb-u, oni su puni mjesecima unaprijed. Cijena noćenja može da se kreće od 142 do 222 eura po noći, u zavisnosti od doba godine.

"Iznajmljivanjem školskog autobusa za spavanje i kućice na drvetu zarađujem dovoljno da mogu da dam otkaz. Sada imam mnogo više vremena da pomognem prijateljima i porodici u projektima i sanjam o novim stvarima koje želim da napravim", priča ponosni stolar Vil.

Pošto se sada bavi ugošćavanjem ljudi, morao je da promijeni i način na koji provodi dan. Naime, on ne može da radi u sopstvenoj pilani kada ljudi na balkonu kuće žele mir. Takođe, on mora i da kosi travu kada gosti odu.

"Ovde zapravo živimo u minijaturnoj zajednici, okruženi našim gostima iz autobusa i onima na drvetu, sve vrijeme", rekao je.

Vil je srećan jer vidi da gosti stvaraju divne uspomene, a on ima priliku da kvalitetnije provede vrijeme sa porodicom i prijateljima.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković