Mali genije: Osnovnu školu završio sa šest godina, s devet upisao kvantnu fiziku – u ovoj zemlju stigao najpametniji dječak na svijetu(video)

Vjeruje se da je on budućnost svjetske nauke.

Laurent Simons, 13-godišnji dječak iz Belgije kojeg nazivaju i jednim od najpametnijih dječaka svijeta zbog izuzetnih akademskih uspjeha i visokog koeficijenta inteligencije, u subotu je započeo svoju planiranu posjetu Hrvatskoj.

U popodnevnim satima zajedno s roditeljima sletio je u Split kao gost Udruženja Nikola Tesla Network, a posjeta Hrvatskoj nešto je što je dugo priželjkivao, s obzirom na svoje veliko divljenje velikanu Nikoli Tesli, povodom čijeg rođendana je i stigao, piše Jutarnji.

Inače, Laurent Simons rođen je u belgijskom gradu Ostendu, osnovnu školu je završio sa šest godina, a s devet je započeo studije u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina, te je s 12 završio master iz kvantne fizike. Svi ovi uspjesi osigurali su mu titulu dječaka koji je budućnost svjetske nauke, a njegovo ime poznato je širom svijeta.

Laurent je sarađivao s grupom naučnika s Instituta Max Planck na istraživanjima o laserima koji iz uzoraka krvi otkrivaju rak.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković