OTAC ZAVRŠIO NA SUDU: Prisilio kćerku da sjedi 13 sati za stolom kako bi POJELA SVE IZ TANJIRA

Roditelji znaju koliko je važno naučiti djecu da se hrane raznoliko i zdravo, ali jedan tata otišao je toliko daleko da je na kraju završio na sudu zbog prilično ekstremnog metoda odgajanja vlastite kćerke.

Otac iz Kvebeka je bio odlučan u naumu da njegova kćerka pojede sve prokulice s tanjira, pa joj je odlučio zabraniti da ustane od stola. Tortura je trajala 13 sati kada je djevojčica konačno sve pojela, prenosi Huffington Post.

Osmogodišnjakinja se tresla,  a otac je nije puštao čak ni u toalet, osim nakon što je u jednom trenutku povratila. 42-godišnjak je dozvolio kćerki da se nakon toga istušira i ode na spavanje, ali sve preostale prokulice je spremio kako bi ih pojela kad se probudi.

Otac je priznao krivicu za ovaj incident koji se odigrao u januaru 2016. godine, a sud mu je odredio kaznu od četiri mjeseca rada za opšte dobro, te 500 dolara koje mora donirati u humanitarne svrhe.

Sutkinja Žan-Fransoa Goselin okarakterisala je ovaj incident “nenormalnim” i “uznemirujućim”.

“Ono što važi za bebu staru šest mjeseci, važi i za osmogodišnjake: dijete se ne može ograničiti da boravi 13 sati za stolom. Djetetu se ne smije zabraniti spavanje ili odlazak u kupatilo i ostaviti ga da sjedi uprljano. Kada se to radi, narušen im je integritet i dostojanstvo”, napisala je sutkinja u presudi, kako prenosi Huffington Post.

Za posljedice tvrdoglavosti djeteta kazala je da su uvredljive i nerazumne.

“Sada je vrijeme da otac pati zbog posljedica svog ponašanja”, odredila je sutkinja.

izvor:kolektiv.me