Novi trendovi - Ove boje biće hit na vjenčanjima u 2023. Godini

Stručnjaci su odabrali tri boje koje će učiniti da vaše vjenčanje izgleda bajkovito.

Kada je organizacija vjenčanja u pitanju, dekoracija je značajna stavka. A kao i u svemu i u tome postoje aktuelni trendovi.

Ako razmišljate o vjenčanju ili ga uveliko organizujete, znate da nije lako odlučiti se kako da uredite stolove, kakvo cvijeće da odaberete, kakva da vam bude mladenačka torta... Možda vam ovaj tekst suzi potragu i pomogne da razriješite neke dileme.

U ovoj 2023. godini prednjačiće neke boje, a stručnjaci iz industrije vjenčanja otkrili su koje tri boje da izaberete, pa da budete u trendu.

Tri boje koje će biti najpopularnije za uređenje vjenčanja u 2023. godini:

  1. Ružičasta

Biće to jedna od najpopularnijih boja na vjenčanjima u 2023. godini i to njene jarke nijanse. Savršeno će se uklopiti u proljećna i ljetnja vjenčanja. A da je ovo definitivno boja 2023. godine govori i izbor boje godine instituta za boje Pantone. Radi se o Viva Magenta nijasi koja će se savršeno uklopiti u vaš veliki dan.

  1. Smeđa

A poslije ružičastih tonova, tu su zemljane neutralne boje kao jedan od najvećih trendova za vjenčanja u 2023. godini. Posebno će se istaći tamniji tonovi koji će cijeloj priči dati kontrast i dubinu. Umjesto svijetle boje kao osnovne boje, trend će se pomjeriti ka tamnijim nijansama kao što su čokoladno smeđa, boja rđe ili bakra.

  1. Zelena

Ova boja uklopiće se u dekoraciji u bilo kom dijelu godine. A posebno će biti popularna smaragdno zelena. Nećete pogriješiti ni sa maslinasto zelenom ili avokado zelenom posebno ukoliko ih iskombinujete sa bojama kao što su senf žuta, trešnja, crvena i plavozelena. Jedan od razloga što mnogi biraju upravo zelenu za svoja vjenčanja je činjenica da izgleda predivno zahvaljujući zelenom bilju.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković