Ko zna kuda je sve ‘letio’: Vratili joj izgubljeni prtljag nakon četiri i po godine

Malo je onih koji češće putuju avionom, a da im se makar jednom nije dogodilo da prtljag ne stigne sa njima na aerodrom. Čekanje nekad zna potrajati danima ili sedmicama, ali jedna žena iz Amerike dobila je kofer čak četiri i po godine nakon leta na kojem je izgubljen.

Riječ je o Ejpril Gevin iz Oregona, koja je 2018. godine putovala poslovno do Čikaga i nazad. Sa njom u Oregon nije stigao njen kofer, a nakon nekoliko mjeseci potrage, iz kompanije United Airlines obavijestili su je kako ne znaju gdje je on završio.

Gevin je dobila naknadu za dio izgubljenih stvari i na tome se, kako je tada bila uvjerena, sve završilo.

No, prošle sedmice, dobila je telefonski poziv od avio-kompanije, iz koje su je obavijestili da se njen kofer pojavio na aerodromu u Hjustonu. I da je stigao letom iz – Hondurasa.

“Moj prtljag je bio u Hondurasu, a ko zna kuda je letio prije toga”, istakla je ona.

Što je još čudnije, tokom četiri i po godine putovanja panameričkim rutama, a možda i šire, sadržaj prtljaga je netaknut, a na koferu jedva da se naziru manja oštećenja.

Upitani da prokomentarišu slučaj prtljaga žene iz Oregona, predstavnici United Airlines kazali su kako je sve plod omaške, odnosno da kofer nije bio pravilno skeniran na čikaškom aerodromu. Usljed toga, bili su onemogućeni da isprate kretanje kofera – sve dok se on, gotovo niotkud, ovih dana nije pojavio u Hjustonu.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković