Novi trend u poslovnom svijetu - " Putovanje iz razonode" postaje sve popularnije

Putovanja iz razonode, koja kombinuju posao i odmor, na putu su da preuzmu tradicionalna poslovna putovanja.

Tokom posljednjih nekoliko godina ljudi počinju da miješaju svoja poslovna putovanja sa odmorom, takođe poznatim i kao "putovanje u razonodu".

 Ova promjena tako stvara novi tip putnika koji nije ni poslovni putnik niti bezbrižan turista, već kombinacija i jednog i drugog.

Putovanje u razonodu, kao što samo ime implicira, jednostavno je miješanje poslovnog i slobodnog putovanja, dok industrija ugostiteljstva može da se prilagodi tako što će ponuditi nove usluge i pogodnosti koje putnicima olakšavaju prelazak sa posla na zabavu.

"Putovanje u slobodno vrijeme" je termin koji se koristi za opisivanje putovanja koje kombinuje elemente i poslovnog i slobodnog vremena. Obično ima oblik poslovnih putovanja koje se produžava kako bi se uživalo u različitim aktivnostima u slobodno vrijeme, koje mogu biti u rasponu od razgledanja i opuštanja, preko planinarenja ili čiste zabave.

Po jednom istraživanju čak 43 odsto poslovnih putovanja sada uključuje komponentu za slobodno vrijeme. Ove brojke naglašavaju rast poslovnih putovanja u cjelini i činjenicu da slobodno vrijeme postaje ključni dio savremenih poslovnih putovanja.

Drugo istraživanje Hilton Hotel & Resorts-a pokazalo je da sedam od 10 poslovnih putnika starosti 25-30 godina želi da produži radna putovanja na mini odmor.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković