MRAČNA STRANA priče o dječaku koji je spašen sa četvrtog sprata: Evo šta je radio njegov OTAC

Migrant koji je herojskim činom spasio dječaka u Parizu ovih je dana u fokusu svjetske javnosti.

Mamoudou Gassama, migrant iz Malija koji se nevjerovatno spretno i brzo uspeo sa spoljne strane zgrade na četvrti sprat kako bi uhvatio dječaka koji je visio s balkona, juče je dobio francusko državljanstvo i posao vatrogasca. Cijela Francuska ga slavi, a sad mu je javno zahvalila i porodica dječaka kojeg je spasio svojim nesebičnim činom.

"On je istinski heroj", rekla je dječakova baka, a prenosi BBC.

Gdje je bio dječakov otac?

Ali, ova priča ima i svoju mračnu stranu. Naime, postavlja se pitanje kako je moguće da dječaka niko nije pazio te da je uopšte došao u situaciju u kojoj ga mora spašavati slučajni prolaznik?

Otac četvorogodišnjeg dječaka svog je sina, naime, ostavio u stanu i otišao u trgovinu. Sada mu prijeti optužba za zanemarivanje djeteta.

Naime, dječak je prije oko tri nedjelje u Pariz došao s ostrva Reuniona, gdje je živio s majkom i bakom. U Pariz je došao kod svog oca, koji radi u glavnom gradu Francuske. Dječakova majka i njihovo drugo dijete u Parizu su im se trebali pridružiti ovog mjeseca.

Dječakova majka: "Ne mogu opravdati ono što je uradio moj muž"

Majka spašenog dječaka je u razgovoru za Antenne Reunion izjavila da dječakov otac "nije bio naviknut" na to da sam čuva sina, te da ga je i ranije znao ostaviti samoga.

"Ne mogu opravdati ono što je uradio moj muž. Neki ljudi će reći da se to moglo dogoditi svakome i to se zaista i dogodilo drugim ljudima. Moj sin je imao sreće", rekla je.

Otac je nakon trgovine igrao Pokemon Go

Kako javlja BBC, pozivajući se na izvore u francuskom tužilaštvu, dječakov otac nakon obavljene kupovine nije otišao kući, nego se zadržao na ulicama grada igrajući Pokemon Go.

Dječakova baka dala je izjavu za francusku TV kuću RMC, pri čemu je opisala kako se osjećala kad je gledala snimak svog unuka kako visi s balkona.

"Bože, bila sam u šoku. Moj unuk, moj unuk, spasite ga!", rekla je.

"Na svu sreću, gospodin Gassama znao je kako se popeti. Ispod zgrade je stajalo puno ljudi, ali on nije samo stao nego se munjevito popeo do četvrtog sparta. To je bilo zaista nevjerovatno, bio je jako hrabar", rekla je dječakova baka.

izvor:kolektiv.me