Lista najbezbjednijih zemalja za žene koje putuju same

Solo putovanje je nešto što se ne može porediti sa drugim vrstama putovanja, kao što znaju svi oni koji su to već isprobali, a oni koji nisu – šta čekate?

Ukoliko želite da putujete sami, postoji nekoliko faktora koje treba da uzmete u obzir, pa se tako s vremena na vrijeme pojavljuju liste preporuka najboljih mjesta za solo putovanja. Ali sve to dodatno se proširuje ako ste žena, odnosno ta lista izgleda drugačije.

Jedna kompanija  riješila je da istraži razne faktore kako bi došla do liste zemalja koje su najbezbjednije za žene koje putuju same, a ti faktori su nasilje prema ženama, nivo samoubistava žena, zakoni o nasilju u porodici, razlika u platama između muškaraca i žena, kao i procenat žena koje kažu da se osjećaju bezbjedno kada se noću vraćaju kući.

Zaključak je da je najbezbjednija zemlja Irska, u kojoj postoje strogi zakoni protiv nasilja u porodici i gdje je razlika u plati veoma mala. Sledeća na listi je Austrija, u kojoj se veliki broj žena osjeća bezbjedno kada se vraća kući po noći, a treća je Norveška, u kojoj je najmanja razlika u plati i najmanji nivo ženskih samoubistava.

Top 10 lista izgleda ovako:

Irska

Austrija

Norveška

Slovenija

Švajcarska

Španija

Portugal

Kanada

Holandija

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić