Muškarac preživio 20.000 uboda pčela

OHAJO - Očekuje se da će se muškarac iz Ohaja oporaviti nakon što su ga pčele ubole otprilike 20.000 puta i progutao je oko 30 njih dok je prošle sedmice rezao grane, rekla je njegova porodica.

Incident se dogodio kada se Ostin Belami (20) u petak ujutro popeo na stablo kako bi pomogao prijatelju podrezati grane prije nego što je slučajno zasjekao u gnijezdo puno afričkih pčela ubica, napisala je njegova majka Šauna Karter na "GoFundMe" stranici koja je osnovana kako bi mu pomogla momku s medicinskim troškovima .

Istraživanje Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država pokazuje da su afričke medonosne pčele "više defenzivne, više bodu s manje provokacija od ostalih medonosnih pčela".

Prema "WCPO-TV", Karterova je rekla da su joj vatrogasci Riplija rekli da su pčele bile pčele ubice. Glasnogovornik Udruženja pčelara jugozapadnog Ohaja rekao je kako će uzorak pčela morati biti analiziran kako bi se identifikovala vrsta.

U srijedu naveče, Belami se probudio iz medicinski izazvane kome u Medicinskom centru Univerziteta u Sinsinatiju, prema "WXIX-TV" i "WCPO-TV".

Očekuje se da će se Ostin potpuno oporaviti, navode mediji.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić